Rioghan julkaisi uuden singlen ja musiikkivideon ”Wither”


Promokuva: Heini Ylä-Vannesluoma. Hiukset & meikki Viivi Kiilunen

julkaisee 10.3.2021 debyytti-EP:nsä “Blackened Sky”. Tänään julkaistiin kolmas single ja musiikkivideo ”Wither”. Musiikkivideon on tehnyt Mikko Parkkonen (Red Raven Down). Voit katsoa kappaleesta kuvatun videon tästä:

Rioghan Darcy kommentoi:

“Tästä kappaleesta piti tulla alunperin rakkauslaulu, mutta siitä(kin) tuli vähän surullinen tarina. Tähän tehtiin instrumenteilla runko ensin ja valittiin sanat vasta hetken päästä, kun oltiin saatu jo jotain äänitettyä demolle. Sanoituksessa rakkaus on kyllä selkeästi läsnä, mutta vähintään yhtä selkeästi siihen liittyy tunteina hylkäämisen pelko ja kuilusta ylöspäin katselu ennen antautumista kokonaan uusille jutuille elämässä. Tämä oli myös ainoa lyriikka, johon alkuperäinen runo päätyi täysin muuttumattomana, hieman toistoa vain siellä täällä.”

Rioghan on laulaja Rioghan Darcyn sooloprojekti, joka on perustettu vuonna 2019 ja toimii Lapualla. Syvästi sekä progressiivisesta rockista että goottipiireistä inspiraatiota ammentava Rioghan tuo varmasti jotain mielenkiintoista useammankin eri genren kuuntelijalle. Hän aloitti vuonna 2010 runoilijana ja sanoitusten kirjoittajana, mutta päätti vuoden 2019 alussa, että tekstit voisivat saada lisää lihaa luiden ympärille musiikista. Yhdessä muutaman lahjakkaan säveltäjän kanssa on saatu aikaan neljän biisin EP:n nimeltään “Blackened Sky”, joka julkaistaan vuoden 2021 alkupuolella. Livekokoonpanoa ei ole vielä varmistettu, mutta keikkailu päästään toivottavasti aloittamaan vuonna 2021 EP:n julkaisun jälkeen.

Ensimmäisen “Hollowness”-singlen musiikkivideon voi käydä katsomassa tästä:

Toinen musiikkivideo ”Enough”:

Biisilista:
1. Hollowness
2. Enough
3. Wither
4. Corrupt

Linkit:
https://www.facebook.com/rioghandarcy
https://www.instagram.com/rioghandarcy
https://twitter.com/rioghandarcy
https://spoti.fi/36nTHP7
https://www.rakkausrunot.fi/runoilijat/emma-rioghan-darcy

Kommentoi julkaisua