Rippikoulu – Ulvaja

Rippikoulun sanotaan olevan ensimmäinen suomeksi laulava death metal -bändi, ja on täten ansainnut kulttimaineensa. Bändin synty tapahtui jo vuonna 1990, ja ensimmäinen demo julkaistiin kaksi vuotta myöhemmin. Rippikoulun toinen demo ”Musta Seremonia” on vieläkin sangen miellyttävän kuuloinen teos, ja pitkään se olikin bändin viimeinen julkaisu. Tänä vuonna bändi yllätti ja julkaisi uuden EP:n, joka kantaa nimeä ”Ulvaja”.

runnoo hidastempoista death metallia, joka asettuu funeral doomin pieneen genrekarsinaan. Soitosta kuuluu epätoivo ja tyhjyyden tunne, jota maustetaan raskaalla soitolla ja matalalla murinalla. ”Ulvaja” sisältää periaatteessa vain yhden biisin, joka on jaettu kolmeen osaan, joskin jokainen kappale on ilmeisesti tarkoitettu toimimaan myös yksinään. Kestoa tälle teokselle kertyy noin 18 minuuttia, jotka on jaettu pääosin ensimmäisen ja viimeisen biisin välille, sillä levyn toinen kappale kestää alle kolme minuuttia. Suhteellisen pitkiä biisejä on maustettu syntikoilla, akustisella kitaralla ja jopa naislaululla, jotka tuovat kaikki vaihtelua.

Rippikoulun uutukainen jättää ristiriitaiset tuntemukset. On toki mahtavaa kuulla bändiltä uutta materiaalia, mutta EP on silti pirun tylsä ja heikko esitys. Levyn hitaat biisit ovat samaa harmaata massaa, ja toisena tuleva nopeampi ”Loputon” on kuin eri bändiltä. Vokaalit hoituvat kyllä todella komeasti, mutta sanoituspuolella mennään siitä mistä aita on matalin. No, ainakin EP sai tämän arvostelijan surulliseksi.

4/10

Kappalelista:
1. Jää Hyvästi Kaunis Kesä
2. Loputon
3. Ulvaja

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua