Rise To Fall – End Vs Beginning

Kirjoittanut Jouni Lepistö - 12.6.2015

Modernia melodista death metallia soittava Rise To Fall julkaisi kolmannen albuminsa ”End Vs Beginningin” yhdeksäs kesäkuuta Coroner Recordsin kautta. Odotukseni tätä julkaisua kohtaan olivat varsin korkealla. Pystyisikö tämä Espanjan lahja melodiselle death metallille nostamaan rimaa vielä korkeammalle kuin edellisellä albumillaan?

Vastaus kysymykseen: kyllä pystyy. ”End Vs Beginning” on selvästi bändin paras albumi. ”Restore The Balance” ja ”Defying The Gods” sisälsivät kumpikin tukun hyviä biisejä, mutta mielestäni edellä mainituilla albumeilla bändin punainen lanka oli hukassa ja kappaleiden tasojen välillä oli suurta hajontaa. Tällä kertaa napakymppiin kuitenkin osuttiin, sillä kokonaisuus oli samaan aikaan yhtenäisempi, kypsempi ja valmiimmalta kuulostava kuin koskaan aiemmin. Albumilla on panostettu aggressiivisuuden ja melodisten lauluosuuksien tasapainoiseen vuorotteluun, ja vokalisti Dalay Tardan puhtaat lauluosuudet ovatkin ”End Vs Beginningillä” aiempaa suuremmassa roolissa. Tämä ei ole ollenkaan huono juttu äänimaailman leijaillessa jossakin Soilworkin Björn Stridin ja Dreamshaden Kevin Calìn välimaastossa.

Albumin ensimmäinen kappale ”End Vs Beginning” iskee välittömästi pöytään esimakua albumin potentiaalista sellaisella intensiteetillä, että heikompia hirvittää. Nimikkokappale on aggressiivisuutensa ja eeppisiä sfäärejä hipovan kertosäkeistönsä ansiosta täydellinen valinta albumin aloittajaksi, ja se antaa pähkinänkuoressa kuvan siitä, mitä levy tarjoaa kokonaisuutena. Aloitusraidan lisäksi albumin aggressiivisimpaan osastoon lukeutuvat ensimmäinen singlelohkaisu “The Threshold”, “Plastic Scene”, ”Parasites”, ”Thunders Of Emotions Beating” ja ”…The Refuge”. Vastavuoroisesti rauhallisinta antia tarjoilevat tyyniin mielenmaisemiin johdatteleva ”Burning Signs”, sekä muutaman hyökkäävän piikin omaava, melodisiin lauluosuuksiin keskittyvä mestariteos ”Murk Empire”. Yksikään ”End Vs Beginningin” kappaleista ei herätä mielen sopukoissa kyllästymisen tunnetta, vaan kokonaisuus on tasavahva, mieleenpainuva ja loppuun asti hiottu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

En voi muuta sanoa kuin että tämä In Flamesin ja Soilworkin faneihin suurella todennäköisyydellä uppoava espanjalainen bändi tekee vakuuttavaa työtä. ”End Vs Beginning” on kuin yhdistelmä ”Restore The Balancen” ja ”Defying The Godsin” parhaita puolia, terästettynä uusilla, mielenkiinnon säilyttävillä elementeillä. Rise To Fall – joka muuten ansaitsisi paljon enemmän huomiota kuin se nykyisillään nauttii – pudotti varmasti yhden vuoden kovimmista albumeista genressään.

9/10

Kappalelista:
1. End Vs Beginning
2. The Threshold
3. Plastic Scene
4. Burning Signs
5. Parasites
6. Rise Without Drama
7. Thunders Of Emotions Beating
8. Murk Empire
9. Against All Odds
10. Dark Clowns Leading Blinds
11. Emptiness
12. Welcome To…
13. …The Refuge
14. Unspeakable Sins
15. Sustention

Rise To Fall Facebookissa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Jouni Lepistö

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat