Rival Sonsin lämppäri selvillä tulevalle The Circuksen -keikalle

Kirjoittanut Eero Oksala - 30.10.2019

Torstaina 28. marraskuuta Helsingissä The Circuksen lavalle nousevan Rival Sonsin lämmittelijäksi saapuu toinen yhdysvaltalainen rock-suuruus, The Last Internationale. Tämä radikaaliksi rock-duoksi kutsuttu yhtye teki ensivisiittiinsä Suomeen Tavastialle runsas vuosi sitten. Rival Sonsin ja The Last Internationalen konsertin liput maksavat alkaen 54,50 euroa ja ne ovat myynnissä Lippupisteessä.

The Last Internationale on tullut tunnetuksi yhteiskunnallisesti tietoisista sanoituksistaan ja vahvasta esiintymisestään. New Yorkista kotoisin olevan kokoonpanon keulahahmona loistaa Janis Jopliniinkin verrattu Delila Paz.

Suomessa suursuosittu Rival Sons ei juuri esittelyjä kaipaa. Vuonna 2009 Kaliforniassa perustettu yhtye on nähty Suomessa viimeksi viime vuoden kesäkuussa ja saapuu nyt yleisön pyynnöstä jälleen maahamme.

Rival Sons on ahkera konsertoija. Suomessa yhtye esiintyi ensimmäisen kerran lokakuussa 2011 Turussa, Helsingissä ja Tampereella. Sittemmin yhtyeen menestys on kasvanut kasvamistaan ja se on saanut lukuisia huomionosoituksia, kuten 2012 Isossa-Britanniassa ”Suurimman läpimurron tehnyt yhtye” -palkinnon Classic Rock -gaalassa.

Kaikkiaan Rival Sons on julkaissut kuusi studioalbumia, joista viimeisimmän, ”Feral Roots”, tammikuussa 2019. Yhtyettä on verrattu usein 1950-1970 -lukujen blues/rock-kokoonpanoihin, kuten Led Zeppeliniin ja The Animalsiin.

The Last Internationale on julkaissut kolme studioalbumia. Yhtyeessä on mukana laulaja Delia Pazin lisäksi kitaristi Edgey Pires.

Rival Sons ja The Last Internationale torstaina 28. marraskuuta The Circuksessa, Helsingissä kello 20.00 (ovet klo 19.00). Liput alkaen 54,50 euroa Lippupisteessä.

Rival Sons: www.rivalsons.com

The Last Internationale: www.tlinyc.com