RM Hubbert lämmittelemään Mogwaita

16. helmikuuta uuden albuminsa ”Hardcore Will Never Die, But You Will” julkaiseva post-rockin pioneeri, skotlantilainen Mogwai on valinnut tulevan Euroopan kiertueensa lämmittelijäksi maanmiehensä RM Hubbertin. Suomessa artistit nähdään Helsingin Tavastialla 5. huhtikuuta. Liput konserttiin ovat myynnissä Tiketissä.

Glasgow:sta kotoisin oleva Hubbert on tärkeä tekijä kotikaupunkinsa DIY-musiikkipiireissä. Miehen tunnetuimpiin projekteihin kuuluu 90-luvun puolivälissä perustettu El Hombre Trajeado, jonka riveissä Hubbert pääsi jakamaan lavoja muun muassa Nick Caven, Deerhoofin ja Múmin kanssa. Yhtyeen hajottua vuonna 2006 Hubbert lopetti esiintymisen ja alkoi tutustumisretken vieraampiin musiikin muotoihin: flamencoon, sambaan ja perinteiseen japanilaiseen lyömäsoittimeen taikoon. Opiskelun tuloksena syntyi liuta kitarasävellyksiä, joissa voi kuulla vaikutteita niin flamencorytmeistä kuin post-rockistakin.

Vuonna 2008 Hubbert palasi takaisin esiintymislavoille ja julkaisi kitarasävellyksistään koostuvan ensimmäisen soololevynsä ”First and Last” vuonna 2009. Soolouransa aikana artisti on keikkaillut muun muassa Suomessakin ensi viikolla nähtävän Godspeed You! Black Emperorin seurassa.

LIPUT:
Ennakkoon Tiketistä 35 EUR +mahd. toimituskulut. Ovelta 37 EUR.

Kommentoi julkaisua