Rob Halford hämmästelee musiikin nykytilaa – ”Marilyn Mansonin jälkeen ei ole tapahtunut mitään jännittävää”

Rob Halford

Judas Priestin laulajana tunnettu Rob Halford on hiljattain pohtinut Goldmine -julkaisun haastattelussa nykymusiikin tilaa. Mies kertoo olevansa Nine Inch Nailsin Trent Reznorin kanssa samoilla linjoilla siitä, että kaikki haluavat miellyttää massoja ja musiikki on nykyään paljon miedompaa ja liian turvallista. Halford kertoo:

”Muistatko viimeisintä asiaa, joka sai sinut ajattelemaan ’Vau, tämä on tosi mielenkiintoista ja vihaista”? Koska minä en muista – en saa mitään mieleeni! Enkä minä ole mikään tylsä vanha pieru. Itselleni viimeisin iso hetki oli Marilyn Mansonin konsertti. 90-luvulla tarvittiin Nirvanaa raa’an energian kanavointiin. Ei ole epäilystäkään, että tuolloin kolme suurta olivat Nirvana, Alice In Chains ja Pearl Jam. Trent on oikeassa siinä, että kun asioista tulee liian turvallisia tyytyväisyys kasvaa ja kaikki kuulostaa tylsältä”

Haastattelussa Halford myös muistelee, kuinka 80-luvulla bändien musiikista ja lyriikoista nousi iso kohu. PMRC -komitea halusi sensuroida vaaralliseksi kokemaansa musiikkia, johon lukeutui Judas Priestin lisäksi mm. AC/DC, Prince, Madonna ja Twisted Sisters.

Kommentoi julkaisua