Judas Priest - Rockfest 2018.

Rob Halford vahvistaa: Glenn Tipton soittaa Judas Priestin tulevalla albumilla – ”Hän on edelleen tärkeä osa tätä bändiä”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 3.12.2021

Legendaarinen Judas Priest on työstänyt kaikessa rauhassa seuraajaa vuoden 2018 albumilleen ”Firepower”. Bändin laulaja Rob Halford antoi haastattelun espanjalaiselle Mariskal Rockille aiheesta.

Halford kertoo seuraavaa uudesta albumista:

”Se kuulostaa hyvältä. Se kuulostaa todella vahvalta. Olen innoissani faniemme puolesta. Uskon, että se tulee olemaan jälleen hieno osoitus siitä intohimosta, joka meillä on edelleen säveltäjinä ja soittajina, jotta saamme tämän valmiiksi ja päästämme maailmalle uutta metallia.”

”Meillä on paljon tavaraa. En muista, milloin viimeksi puhuimme, mutta sen jälkeen meillä oli yksi iso sävellyssessio maaliskuussa, mikä vuosi se sitten olikin; ei tänä vuonna, mutta viime vuonna se taisi olla. Ja sitten toinen ennen Bloodstock-festivaalia [elokuussa]. Joten meillä on vahva, vahva joukko ideoita… No, ne ovat enemmän kuin ideoita – ne ovat valmiita kappaleita. Emme ole vielä siirtyneet täyteen tuotantovaiheeseen. Se tulee olemaan todella mahtava hetki.”

Haastattelussa Halford myös vahvistaa, että Parkinsonin taudin takia bändin keikoilta jättäytynyt kitaristi Glenn Tipton soittaa tulevalla albumilla.

”Tähän on olemassa eri keinoja. Glenn osaa yhä soittaa kitaraa. Hän soittaa sitä eri tavalla, mutta hän osaa silti soittaa. Hän esiintyi kanssamme Bloodstockissa hiljattain ja soitti kappaleet ’Metal Gods’, ’Breaking The Law’ ja ’Living After Midnight’, muistaakseni. Hän osaa soittaa. Hän on siis mukana seuraavalla albumilla. Mitä tahansa hän tekeekin, hän on arvokas – todella tärkeä. Hän on Judas Priestin jäsen. Hän on yhä mukana. Hän on edelleen tärkeä osa tätä bändiä ja sitä, mitä tämä bändi edustaa, erityisesti säveltäjänä.”

”Hän antoi valtavan panoksen tähänastisiin kappaleisiimme. Ja me jatkamme edelleen sävellystä – me jatkamme edelleen ideoiden kokoamista. Koska säveltämistä ei voi koskaan lopettaa. Kalenteri kertoo ja levy-yhtiö sanoo: ’Haluaisimme levyn ja blaa blaa’, koska sen valmistelu vie kuukausia ja sitten kuukausien promootio. Ja kello tikittää.”

”Hän on hyvä mies. Hän on yhä taistelija. Hän ei anna minkään estää itseään. Hän on suuri voimavara ihmisille, jotka elävät elämäänsä aktiivisesti ja tuottavasti Parkinsonin taudin kanssa. Joten hän on edelleen hyvin paljon kuten ’No Surrender’ -kappale – heavy metal -sankari.”