Kuva: Marko Syrjälä

Rob Halfordin mukaan 80-luvun glam metal hämmensi kaapissa olevaa laulajaa

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 4.11.2022

80-luvulla metallimaailmaa villitsi ja hämmensi glam metal, jossa miehet rikkoivat totuttua maskuliinista kuvastoa meikkaamalla ja pukeutumalla räikeisiin vaatteisiin ja laittamalla hiuksensa valtaviksi pehkoiksi.

On siis ymmärrettävää, että Judas Priestin tuolloin vielä kaapissa ollut laulaja Rob Halford hämmentyi metallimaailman ilmapiiristä. Halford kertoi asiasta tuoreessa Ultimate Classic Rockin haastattelussa (Metalsucksin litteroinnin perusteella).

”Kun ajattelee glam rock -liikettä, mitä se oli, kaksi bändiä, jotka todella toivat sitä minulle, olivat Mötley Crue ja Poison – ja jossain määrin myös Cinderella, ehkä vähän Wingeria, L.A. Guns. Glam rockin aikakaudella julkaistiin paljon. Ja ehdottomasti Sebastian [Bach, entinen Skid Row’n laulaja], kun miehet näyttivät tytöiltä. Ja se toimi. Enkä koskaan oikein ymmärtänyt sitä, koska 80-luvulla oli homofobisia juttuja meneillään”, Halford kertoo ja jatkaa:

”Ja kaikki nämä tyypit ovat meikattuja, jotka näyttävät ihan… Minun täytyy varoa sanojani, mutta ymmärrättehän mitä tarkoitan? Näyttävät tietyynlaisilta, niin että kaikki muut sanovat: ’Joo, he ovat tosi kovia’ ja kaikkea sellaista. Ja sitten minä, joka olen kaapissa oleva homomies, mietin: ’Jäikö minulta jotain välistä? Miten en voi tulla julkisuuteen urani ja bändini menettämisen pelossa, mutta nämä tyypit menevät ulos näyttäen siltä, miltä näyttävät, ja kaikki ovat ihastuneita heihin?’. Eivät kaikki, mutta yleinen käsitys kuvista oli, että kaikkien on näytettävä tuolta. Kaikkien on pukeuduttava niin. Se oli merkittävää aikaa heavy metalissa ja rockissa ajatella sitä laajemmassa mielessä.”