Robb Flynn kyseenalaistaa Rolling Stonen päätöksen jättää Exodus ja Testament ulos 100 parhaan metallikappaleen listaltaan

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 16.3.2023

Musiikkilehti Rolling Stone julkaisi hetki sitten uuden artikkelin, jossa listattiin 100 parasta metallikappaletta. Kymmenen kärjestä löytyivät Iron Maidenin Run To The Hills”, Dion ”Holy Diver”, Slayerin Raining Blood”, Black Sabbathin Iron Man”, Ozzy Osbournen ”Crazy Train”, Black Sabbathin War Pigs”, Judas Priestin Breaking The Law”, Motörheadin Ace Of Spades”, Metallican Master of Puppets” ja lopulta sijalta yksi Black Sabbathin nimikkokappale ”Black Sabbath”.

Myös Machine Head löytyi listalta kappaleellaan ”Davidian”. Yhtyeen johtohahmo Robb Flynn on otettu kunniasta, mutta harmittelee kuitenkin sosiaalisessa mediassa, että listalta puuttuivat Exodus ja Testament, jotka ovat vaikuttaneet hänen omaan musiikkiinsa.

”Haluaisin henkilökohtaisesti kiittää Rolling Stonea siitä, että Machine Headin vuoden 1994 debyyttialbumilta ’Burn My Eyes’ löytyvä ’Davidian’ on sisällytetty 100 parhaan heavy metal -biisin joukkoon. Se oli harvinainen ja ilahduttava kohteliaisuus lehdeltä, joka ei ole kiinnittänyt meihin mitään huomiota viimeisten 29 vuoden aikana”, Flynn aloittaa ja jatkaa:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Kun yllätys siitä, että minut mainittiin, laantui, päätin käydä läpi kaikki 100 biisiä. Toki listalla on monia, monia kyseenalaisia valintoja, mutta on kaksi räikeää laiminlyöntiä, jotka minun on pakko mainita. Ei Exodusta? Ei Testamentia? Bay Area Thrash Metal on edelleen erittäin elinvoimainen ja voimakas liikehdintä musiikissa, eikä se ollut vain Metallica, joka toi sen maailmalle. Exodus oli perustamisvaiheessaan kirjaimellisesti jännittävin bändi. Sellaiset ajattomat kappaleet kuin ’Bonded By Blood’, ’A Lesson In Violence’ tai heidän oma ’moshpit-hymninsä’ – ’The Toxic Waltz’ – ansaitsevat kaikki kunnianosoituksen tällaisella listalla. Kun olin teini-ikäinen ja vartuin Bay Arealla, en voi ilmaista, kuinka tärkeitä ja vaikutusvaltaisia Exodus ja kitaristi Gary Holt olivat ja ovat edelleen. Ilman Garya ei ole Robb Flynnia. Ilman Exodusta ei ole Machine Headia.”

”Entä kun on kyse Testamentista? Sana, joka vilisee silmissäni, on ’vaikutus’. Voin vakuuttaa teille, että jokaisen rock/metal-kitaristin leuka loksahti lattialle, kun he kuulivat Alex Skolnickin soittavan. Hänen lisäämänsä klassiset arpeggio-sweepit kappaleisiin kuten ’Over The Wall’ ja ’Disciples Of The Watch’ muuttivat koko pelin. Pian kaikki Metallican Kirk Hammettista Judas Priestin Glenn Tiptoniin tekivät niin. Laulaja Chuck Billyn komentava karjunta oli ehdoton edelläkävijä death- ja black metal -lauluille, joka pian seurasi ja jatkui tähän päivään asti. Heidän vaikutuksensa on kiistaton.”

”Sanon taas, että olemme nöyriä, kunnioitettuja ja kiitollisia siitä, että meidät on otettu mukaan ’Kaikkien aikojen 100 parhaan heavy metal -kappaleen joukkoon’. Lopuksi, heavy metal -yhteisön puolesta kiitämme teitä siitä, että tuotte esille genreämme julkaisussanne.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat