Robert Pehrsson’s Humbuckerin ”Out Of The Dark” ei tuo mitään uutta klassisen rockin kentälle vaan ammentaa perinteistä

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 7.12.2019

”Out Of The Dark” -albumin soundilliset yhtäläisyydet Imperial State Electricin suuntaan selittyvät sillä, että Robert Pehrsson on ollut vaikuttamassa kyseisessä yhtyeessä. Tämän lisäksi Nicke Andersson, Tomas Eriksson ja Tobias Egge, jotka kaikki ovat tuttuja ISE:stä, ovat olleet vaikuttamassa myös Robert Pehrsson’s Humbuckerin uudella julkaisulla. Ystävysten välinen yhteistyöhistoria kuuluu albumilla harmonisena kokoonpanona, eikä ole ihme, että ”Out Of The Dark” kuulostaa hyvin tutulta vaikka ei olekaan ISE:ä.

”Out Of The Dark” -albumilla vaikuttaisi olevan sama juoni kuin ISE:n albumeilla. Robert Pehrsson apuvoimineen soittavat tarttuvaa ja suoraviivaista 70-luvun soundillista rokkia. Kappaleet soitetaan hyvällä energialla ja otteella, ja kuuntelijat pääsevät fiilistelemään autenttista rokkia ilman taustanauhoja tai muuta ylimääräistä. Pehrsson hoitaa levyllä pääasiassa lauluosuudet ja kitaran sekä basson soittamisen, mutta myös Joseph Tollin tulkintaa kuullaan kolmen kappaleen verran, ja Tobias Egge laulaa ”Castle Turns To Dust” -kappaleen. Hassua kyllä, miekkosten äänet ovat aika samanlaiset, eikä kuuntelija välttämättä edes huomaa, milloin Pehrsson, Toll tai Egge laulaa.

Robert Pehrsson’s Humbeckerin uusin albumi on tyylipuhdasta klassista rokkia, ja levy muodostaa tasaisen hyvän rokkipaketin. Mitään ennenkuulumatonta ”Out Of The Dark” ei kuuntelijalle tarjoa, vaan yhtye on ammentanut itselleen tutusta inspiraatiokaivosta aineksia. Kaiken kaikkiaan ”Out Of The Dark” ei ole mikään maailmaa mullistava albumi, mutta jos Imperial State Electric puree sinuun, kannattaa sinun tutustua Robert Pehrssonin soolotuotantoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

6/10

Kappalelista:

  1. All I Need Is Not To Need You
  2. Careless Lover
  3. Entombed In Time
  4. These Words
  5. Aphelion
  6. Awaiting The Return Of The Light
  7. Castle Turns To Dust
  8. Surrender
  9. Pick Me Up
  10. Everybody’s Here

Robert Pehrsson’s Humbucker Facebookissa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat