Rock Band from Hell kritisoi nykyistä somekulttuuria uudella ”Kylie Dreams” -singlellään

Kirjoittanut Minttu Koskinen - 14.5.2022

Oululainen, modernia rockia soittava Rock Band from Hell julkaisi ensimmäisen singlen tulevalta debyyttialbumiltaan, jota bändi työstää parhaillaan Central Line Entertainmentin kautta. ”Kylie Dreams” -single kritisoi nykyajan somekulttuuria ja pintaliitomeininkiä isolla kädellä.

“Kappaleen tekoprosessia väritti vitutus nykyajan somekulttuuria kohtaan. ’Kylie Dreams’ kertoo kyllästymisestä kulisseihin, kiiltokuviin ja Instagram-lifestyleen.”

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Aiemmin yhden singlen julkaissut Rock Band from Hell ei ole soittanut vielä keikan keikkaa, joskin silläkin saralla pohjatyö on jo tehty: Laulaja-kitaristi Jani Tillman, basisti Mikko Saravuoma ja rumpali Mikko Nykänen ehtivät soittaa teini-ikäisinä perustamassaan Faceliftissä melkein kokonaisen vuosikymmenen ennen Rock Band from Hellin perustamista. Nykänen kommentoi:

”Kaikki kommellukset on aika lailla koettu. Ja tuskin niiltä kokonaan välttyy, vaikka homma isommaksi meneekin. Matkan varrella on kuitenkin tullut pelisilmää. On oppinut, mistä asioista ihmiset syttyvät, mistä he eivät tykkää, mihin kannattaa oikeasti keskittyä ja mihin ei. Enää ei tarvitse lyödä päätä seinään ihan samalla tavalla.” 

Tillman puolestaan kertoo:

”Kaikki tulee silti aika luonnostaan. Meillä ei oikeastaan ole ollut mitään tiettyä genreä mitä yritämme tehdä, vaan olemme tehneet sellaisia biisejä kuin on sattunut tulemaan. Silti materiaaliin on saatu punainen lanka. Ihan sama millaisen biisin teemme, se soundaa Rock Band from Helliltä.”

Genrelähtöisesti ajatellen Rock Band from Hellin musiikki on eräänlaista pelkistettyä ja trendikästä bändivetoista rockia, jossa voi kuulla aineksia monelta suunnalta aina punkista ja popista nykypäivän jenkki-trapiin. Vaikka vanhat klassiset rockbändit on otettu haltuun, lopputuloksessa kuuluvat myös tuoreemmat vaikutteet. Lyriikat taas ovat persoonallisen vinksahtaneita. Vaikka melodiat ovat usein iloisia, sanoitusten sävy on tummanpuhuva ja tyly. Why Don’t You Die! 

Bändin nimestä ja sanoituksista saattaa paistaa tietty pilke silmäkulmassa, mutta mistään huumoritouhusta ei ole kyse. Tavoitteet ovat korkealla. Tähtäimessä on kansainvälinen ura. 

”Emme ole tuhlanneet tähän nuoruuttamme ilmaiseksi. Kyllä me lyömme kaikki peliin ja katsomme kortit.”

Luetuimmat

Uusimmat