Rock-energiaa Ruotsista: haastattelussa parhaillaan ensimmäistä kertaa Suomea kiertävä Grande Royale

Ruotsalainen energistä rockia The Hellacoptersin hengessä soittava Grande Royale kiertää Suomea parhaillaan uransa ensimmäistä kertaa esiintyen tänään 9. päivä helmikuuta Oulun 45 Specialissa sekä 10. päivä helmikuuta Levillä Hullupororockissa. Kaaoszine tavoitti juuri hetkeä ennen Vaasaan saapumista yhtyeen laulajan Hampus Steenbergin ja kyseli bändiltä hieman tuoreita kuulumisia tien päältä. Voit lukea Hampuksen haastattelun tästä:

Hampus Steenberg: Olimme juuri isolla kiertueella euroopassa loka-marraskuussa, sitten pidimme pienen tauon ja nyt nämä ovat ensimmäisiä keikkojamme tänä vuonna.

Eilen soititte legendaarisella Tavastia-klubilla ja ensimmäistä kertaa Suomessa, jos Ahvenanmaata ei lasketa.

Hampus Steenberg: Kyllä, oli mahtavaa, te olette todella positiivisia ihmisiä ja keikka meni loistavasti.

Olette kotoisin Ruotsista ja soitatte rockia ja tietäen kuinka hyvä rock-scene Ruotsissa on, haluaisinkin kysyä, että kuinka hyvin rock-scene siellä tällä hetkellä voi?

Hampus Steenberg: Meillä on todella paljon hyviä nuoria bändejä, joka on hyvä juttu ja voisin sanoa, että meidän scenellämme menee erittäin hyvin.

Meillä on Suomessa musiikkilistojen hallitsijana pop- ja rap-musiikki, millaista teidän kotimaassanne on?

Hampus Steenberg: Se on hyvin samankaltaista, mutta pari vuotta sitten meillä oli paljon bändejä, jotka soittivat mm. retro-rockia.

Kävin läpi biisejänne ja huomasin pieniä vivahteita The Hellacoptersista, haluaisinkin kysyä sinun inspiraatioistasi, ketä ne ovat?

Hampus Steenberg: Meillä kaikilla on omat influenssimme, mutta samoja löytyy pääosin rock-musiikista ja The Hellacoptersista tuntuvat pitävän kaikki.

Onko Nicke ollut sinulle suuri vaikuttaja?

Hampus Steenberg: Olen laulanut vain 4-5 vuotta, eikä Nicke ole ollut yhtä suuri vaikuttaja kuin esimerkiksi Chris Cornell.

Rock-musiikin suosio on laskenut roimasti viime vuosina, eikä uudet yhtyeet pääse enää samalle tasolle suosiossa vanhojen legendojen kanssa. Minkä luulet olevan syynä tähän?

Hampus Steenberg: En oikeastaan tiedä, luulen, että bändeille on tärkeää kerätä suosiota mm. sosiaalisesta mediasta, jossa kuitenkin on hyviä ja huonoja puolia. Tänä päivänä voit kuunnella niin paljon musiikkia, ettet vain yksinkertaisesti voi tukea kaikkia.

On tärkeää myös olla hyvä esiintymään livenä. Miten luonnehtisit oman bändisi live-esiintymistä?

Hampus Steenberg: Olemme todella energisiä ja olemme hyviä lavalla, rakastamme esiintymistä ihmisille ja sen takia ylipäätään teemme tätä. Ja meidän musiikki on hyvin energistä, joten et vain voi seistä paikallasi.

Kun te kerran olette uusi ja nouseva bändi, niin onko mielestäsi bändit kuten Guns N’ Roses tai vaikkapa The Rolling Stones jonkinlainen este uusien bändien menestymiselle vai haluaisitko heidän jo antavan jalansijaa uudemmille bändeille?

Hampus Steenberg: On hyvä, että nuo bändit ovat edelleen olemassa vielä. Vanhemmat bändit saattavat myös innostaa nuorempaa sukupolvea tarttumaan soittimiin, joka on todella hyvä juttu.

Jos muistan oikein, niin kuulin huhua, että olisitte studiossa, pitääkö paikkansa?

Hampus Steenberg: Kyllä, meillä on oma studio kotona ja kirjoitamme jatkuvasti uutta musiikkia tulevalle albumille ja kirjoitamme myös muille projekteillemme.

Aioinkin juuri kysyä tulevaisuuden suunnitelmianne, millaisia ne ovat tällä hetkellä?

Hampus Steenberg: Meillä on paljon suunnitelmia ja aiomme nyt keskittyä soittamaan paljon omia ja festarikeikkoja, mutta aiomme myös alkaa työskentelemään uuden levyn kanssa, mutta emme tiedä milloin alamme tekemään sitä. Meillä on muutamia demojakin jo.

Miten suhtaudutte muiden bändien julkaisuaikatauluun, jossa yleensä uusi levy ilmestuu joka toinen vuosi, tuoko se paineita?

Hampus Steenberg: Luulen, että tilanne on eri joka bändillä, me pidämme uuden materiaalin kirjoittamisesta, vaikka se ei olisikaan pakollista koko ajan. Mutta pidämme myös todella paljon kiertämisestä ja aiomme keskittyä siihen todella paljon.

Kiitos paljon ajastasi ja toivon teillle paljon menestystä lopuille Suomen keikoille, haluaisitko vielä sanoa jotin suomalaisille faneillenne?

Hampus Steenberg: Rakastamme maatanne hyvin paljon, meillä on ollut todella hauskaa täällä.

Kiitos haastattelusta ja pitäkää hauskaa Vaasassa.

Hampus Steenberg: Kiitos, me pidämme.

Suomessa:

Kommentoi julkaisua