Kuva: Inka Nordlund

Rock-yhtye Heikki ja Haukat julkaisee vakuuttavan esikoisalbuminsa

Kirjoittanut Niko Kuusela - 10.12.2022

Imatralainen indie-rock -yhtye Heikki ja Haukat julkaisee esikoisalbuminsa suoratoistona 16.12.2022. Nimensä mukaisesti lentämisen teeman ympärille rakentuva albumikokonaisuus ”Lauluja lentämisestä” on kiehtova yhdistelmä J. Karjalaisen jalanjäljissä kulkevia lauluntekijän rock/pop -biisejä ja hetkittäisiä proge-vaikutteita.

Radio Helsingissäkin noteerattu, albumin toinen raita ”Linnut palaa Kesolaan” 7/4 tahtilajeineen on kuin suomenkielistä Marillionia. Singlenä julkaisu ”Lentopäivä” on puolestaan vahvasti reggae-musiikkiin kallellaan. Laulusolisti Heikki Pöyhiän monipuolinen vokaalityöskentely on vakuuttavaa, samoin kuin hänen biisinkirjoitustaitonsakin.


“Vuoden 2017 tienoilla minulle syntyi idea tehdä soololevy jolla soittaisin kaikki instrumentit itse, tuottaisin sen ja ehkä jopa miksaisin sen. Me soitettiin myös Mikon ja Pekan kanssa triona energisiä cover-keikkoja. Muuteltiin juttuja lennosta ja improvisoitiin samalla huomaamatta hioen meidän kolmen yhteissoundia. Energiset livevedot on ehdottomasti meidän bändin kivijalka. Ajatus soololevyn tekemisestä yksin kuitenkin vaihtui nopeasti suurempaan visioon, kun päätettiin alkaa testailemaan omia biisejäni kolmestaan ja viimeistään Lauri Kuosan tullessa mukaan koskettimiin”, kertoo Pöyhiä bändi syntyhistoriasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Albumi äänitettiin keväällä 2021 Astia-studiolla, Lappeenrannassa Miitri Aaltosen toimiessa äänittäjänä ja lopulta myös miksaajana. Materiaali taltioitiin kahdessa päivässä livenä ja suurin osa musiikista lauluineen päätyi jäämään levylle sellaisenaan. Debyyttilevyn laulut käsittelevät teksteissään vieraantumisen, kasvun ja inspiraation teemoja sekä onpa mukana myös matkapäiväkirjamaista kuvastoa.