Megadeth - Rockfest 2018

Rockfest julkisti ensimmäiset esiintyjänsä: Scorpions, Megadeth, Nightwish, Helloween ja Sabaton nähdään kesällä Tampereella

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 19.1.2021
Rockfest 2019 fanit.

Suomen suurimpiin festivaaleihin lukeutuva Rockfest ilmoitti hetki sitten siirtyvänsä tänä vuonna Ratinan Stadionille sekä Ratinanniemen Festivaalipuistoon. Nyt festivaali on julkistanut kesän ensimmäiset esiintyjänsä.

Tänä kesänä festareilla nähdään muun muassa Scorpions, Megadeth, Nightwish, Sabaton, Helloween, Amaranthe, Black Label Society, Battle Beast, Stam1na, Dropkick Murphys, Kvelertak, Cradle of Filth, Heaven Shall Burn, Lost Society, Lähiöbotox, Michael Monroe, Beast in Black, Sonata Arctica sekä Mokoma. 

Isoja rock-balladeja ja massiivista pyrotykitystä Lavalle nousee liki 100 miljoonaa levyä myynyt saksalainen hard rock -legenda Scorpions, jonka mittavasta biisiarsenaalista löytyvät niin isot rock-balladit kuten ”Wind of Change” ja ”Still Loving You” kuin ikoniset ”Rock you like a Hurricane” ja ”No One Like You”.

Livenä nähdään myös yleisön nyrkkimereen innostava ruotsalainen heviairue Sabaton. Rockfestissä tykittävät myös maailmanlaajuisesti mainetta niittänyt ja ensi keikkansa viime vuonna julkaistun ”Human. :II: Nature.” -albumin tiimoilta tekevä Nightwish, jonka riveissä nähdään Rockfestin keikalla Marko Hietalan korvaava uusi basisti, uutta albumia kuluvana vuonna lupaileva genreveteraani, Dave Mustainen tähdittämä Megadeth sekä menestyksekkään Pumpkins United –kiertueen jalanjälkiä seuraava United Alive Word Tourilla tulevana kesänä kiertävä Helloween.

Kansainvälisistä nimistä Tampereella musisoivat myös Zakk Wylden johtama, raskaasta southern rockista ja rouhivista kitaroista riffejä tarjoileva Black Label Society, kauhuleffoista ja -kirjoista vaikutteita ottaneet brittivampyyrit Cradle of Filth, ruotsalainen Elize Rydin tähdittämä Amaranthe, maaliskuussa uuden albumin julkaiseva saksalaiskokoonpano Heaven Shall Burn, toivottu norjalaisjoukkue Kvelertak sekä yhdysvaltalainen kelttipunk-yhtye Dropkick Murphys.

Kotimaisista tekijöistä Nightwishin ohella Rockfestin lavalla nähdään suomalaismytologiasta hittejä ammentava Amorphis, Noora Louhimon komentama Battle Beast, uuden albumin helmikuussa julkaiseva Stam1na, sähäköistä livekeikoista tunnettu Michael Monroe, kansainvälisillä kentillä mittavia yleisöjä kerännyt thrash-pumppu Lost Society, rap-metal-kokoonpano Lähiöbotox, suomalais-unkarilais-kreikkalainen Beast in Black, melodisen metallin konkariyhtye Sonata Arctica ja Takatalven keskikesään tuova Mokoma.

”Rokkikansa on odottanut keikkoja ja tapahtumia vesi kielellä ja vihdoin päästään tositoimiin. Uskon, että ikävä on kova niin yleisöllä, esiintyjillä kuin järjestäjilläkin. Nyt vain toivotaan, että pääsemme yhdessä iloitsemaan siitä, mistä olemme olleet yli vuoden paitsi, yhdessä koetusta live-elämyksestä kaikilla aisteilla”, promoottori Timo Isomäki Nelonen Media Livestä kommentoi.

Festivaalikokemus uudelle tasolle: VIP- ja Premium -alueet, näkymät ja palvelut Rockfestiin nousevat mittavat ja viihtyisät VIP- ja Premium -alueet, joissa on paljon tilaa, pöytäryhmiä, omat ravintola- ja wc-palvelut sekä spesiaalia ohjelmaa. VIP sijaitsee Ratinan stadionin ja festivaalipuiston välissä ja sieltä on esteettömät näkymät molemmille lavoille. Lisäksi VIP:ssä on tarjolla RockFEAST-menu. Premium-alueelta on näkymät päälavalle ja Ratinanniemen lavan ohjelmaa on mahdollista seurata screeneiltä. Tarkemmat VIP ja Premium -sisällöt löytyvät tapahtuman netistä: www.rockfest.fi

Turvallisuus Tapahtumajärjestäjä tekee aktiivista yhteistyötä eri tahojen kanssa ja noudattaa sen hetkisiä viranomaisten ohjeistuksia. Lisää tietoa löytyy osoitteesta: www.rockfest.fi/ukk/

Mikäli tapahtuma siirtyisi koronan aiheuttamien rajoitteiden vuoksi, asiakkaiden jo ostetut liput kävisivät sellaisenaan seuraavaan tapahtumaan. Liput olisi myös mahdollista palauttaa ostopaikkaan ja saada hyvitys.

Ohjelmisto

TORSTAI 10.6.
Sabaton, Helloween, Amaranthe, Black Label Society, Battle Beast, Stam1na

PERJANTAI 11.6.
Scorpions, Megadeth, Amorphis, Cradle of Filth, Heaven Shall Burn, Michael Monroe, Lost Society, Lähiöbotox

LAUANTAI 12.6.
Nightwish, TBA, Dropkick Murphys, Kvelertak, Beast in Black, Sonata Arctica, Mokoma

Tapahtuma oli tarkoitus järjestää Särkänniemen Tapahtumarannassa, mutta esiin nousseiden mahdollisten yleisökapasiteettirajoitusten vuoksi Rockfestiä ei pystytä kyseisessä mittaluokassa järjestämään. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi löytää tapahtumapaikka, joka mahdollistaisi Rockfestin kokoisen tapahtuman tuotannon.

ROCKFEST 10.-12.6.2021
Tampere, Ratinan Stadion ja Ratinanniemen Festivaalipuisto

Liput:

Lipunmyynti tapahtumaan on alkanut. Myyntiin ovat tulleet VIP- ja Premium-lippujen lisäksi kolmen, kahden ja yhden päivän festivaaliliput. Lipunmyynti: Tiketti ja Lippu.fi. Festarilippu: 3 päivää 189 €, 2 päivää (to-pe / pe-la) 149 €, 1 päivä 99 € Premium-lippu: 3 päivää 269 €, 1 päivä 159 € VIP-lippu: 3 päivää 349 €, 1 päivä 179 €

Tietoa lippujen vaihdoista: www.rockfest.fi/ukk/

Ikäraja: K-18

www.rockfest.fi
@therockfest #rockfest
www.facebook.com/therockfestfi/