Rockfestin artistit esittelyssä: Chang

Kaaoszine toteuttaa viimevuotiseen tapaansa yhteistyössä Rockfestin kanssa artikkelisarjan, jonka ideana on esitellä vielä suurelle yleisölle tuntemattomia mutta kovassa nosteessa olevia yhtyeitä. Tällä kertaa esittelyvuorossa on brittiläinen Chang.

Kuinka ja milloin yhtye sai alkunsa? Entä mitkä ovat olleet tähänastisen uranne huippuhetkiä?

Chang: Yhtye perustettiin, kun ydinjäsenet Alex a.k.a. Geezmush ja kitaristi Frankie tapasivat Lontoossa opiskellessaan musiikkia. Vaikka musiikkoulun paperit ovatkin osoittautuneet täysin hyödyttimiksi läpysköiksi, tämä kahden hullun musiikkikemistin tapaaminen oli helposti kaiken sen opintolainan arvoinen tapahtuma.

Changin missio on tehdä sitä mitä rakastaa, ja ennen kaikkea antaa ihmisten tärykalvoille kunnon piristysruiskeet! Kovia riffejä ja punkin, metallin sekä grungen katkuista meininkiä.

Mitkä yhtyeet ovat toimineet suurimpina musiikillisina esikuvinanne?

Chang: Kermit-sammakon kyky näyttää aina yhtä freesiltä on valtava innoituksen lähde. Kitaristimme Frankie vietti useita vuosia opiskellen Tuvanilaista kurkkulaulua mongolilaisten poppamiesten kanssa, millä on ollut täysin päinvastainen vaikutus ulosantiimme.

Löytyykö festivaalin esiintyjäkaartista paljon sellaisia kollegoita, joiden keikat aiotte käydä tarkastamassa?

Chang: Slipknot, Turbonegro, Ugly kid joe, Enslaved ja Huora täytyy ainakin tsekata.

Jos voisitte valita festivaalin kattauksesta yhden yhtyeen jonka kanssa lähteä yhteiskiertueelle, kuka se olisi ja miksi?

Chang: Olisi mahtavuutta rundata Ugly kid joen kanssa, aivan kuin heräisi 90-luvulta joka päivä.

Mitkä ovat olleet mieleenpainuvimpia festarikokemuksianne, joko hyvässä tai pahassa?

Chang: Oli suht perseestä, kun soittoaikamme typistettiin vain 10 minuuttiin Victorious-festivaaleilla viime kesänä.

Miten festariveto eroaa esiintyjän näkökulmasta ns. ”tavallisesta” klubi- tai baarikeikasta? Onko eroa esimerkiksi järjestelyissä, soittofiiliksessä tai valmistautumisessa?

Chang: Eroaa aikalailla täysin. Festivaalit ovat paljon jännittävämpiä – jo paikalle saapuessa mestat tulvivat väkeä! Puhumattakaan siitä, että ulkona soittaminen on siistiä.

Suomi on tunnettu vahvasta rock- ja metalliskenestään. Joukkoon mahtuu myös paljon uusia tulokkaita, jotka vasta unelmoivat ensimmäisestä isosta festarivedostaan. Minkä neuvon antaisitte näille aloitteleville yhtyeille?

Chang: Tässä kolme: Seuratkaa unelmianne, on ok diggailla outoja juttuja ja jos kesken biisin on lavalla aivan pakko päästä kuselle, niin tähdätkää edes poispäin yleisöstä.

Jos saisitte päättää, mitä esiintyjiä näkisimme ensi vuoden Rockfesteillä?

Chang: R KELLY THE HARVEY WEINSTEIN EXPERIENCE SNOW PATROL

Miltä kesä 2019 näyttää yhtyeellenne?

Chang: Keikkoja on bookattu pitkin toiminnantäyteistä vuotta. Toinen levymme julkaistaan toivottavasti kesän 2019 aikana.

Loppuun terveiset Kaaoszinen lukijoille:

Chang: ”Thank you for reading you sexy devils, we will see you in the fields of Mordor, cowboy hats rule, be like CHANG”.

 

Kommentoi julkaisua