Rockfestin artistit esittelyssä: Kilpi

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 22.4.2018

Kaaoszine yhteistyössä Rockfestin kanssa järjestää artikkelisarjan, jossa esittelyssä on festivaalissa esiintyviä yhtyeitä. Artikkelisarjan kolmannessa osiossa esittelyvuoron saa tänä vuonna juhlavuottaan viettävä heavy metal -yhtye Kilpi. Voit lukea yhtyeen laulajan Taage Laihon vastaukset kysymyksiimme tästä:

Mistä ja milloin bändi sai alkunsa?

Taage Laiho: 2002 kesällä alettiin demottamaan/äänittämään ”Sähkönsinistä Sinfoniaa” -levyä. Virallinen aloitusvuosi on 2003.

Mitkä yhtyeet ovat toimineet Kilven suurimpina musiikillisina esikuvina?

Taage Laiho: Meillä oli joskus kauhea lista eri bändejä (more is more) listattuna, mutta sanotaan 60-, 70- ja 80-lukujen raskaampi rock ja heavy. Jos nyt muutama bändi, niin Accept, Judas PriestQueensryche vaikkapa.

Millaista musiikkia yhtyeen jäsenet nykyään kuuntelevat? Onko musiikkimaku muuttunut yhtyeen perustamisesta?

Taage Laiho: Henkilökohtaisesti mulla on aina ollut laaja maku musiikin suhteen tyyliin Bob Marleysta Venomiin. kyllä luulisin, että aika samoilla linjoilla mennään kaikkien osalta tänäkin päivänä.

Paras kotimainen nouseva bändi tällä hetkellä?

Taage Laiho: Shiraz Lane.

Esiinnytte tänä kesänä Rockfestissa. Nouseeko festivaalin päivältä esiin semmoisia bändejä / esiintyjiä, joita aiotte myös itse käydä katsastamassa oman keikkanne ohella?

Taage Laiho: No Ozzy tulee varmasti tsekattua ja Judas Priest tekis mieli nähdä.

Jos teidän pitäisi poimia kolme bändiä Rockfestin ohjelmistosta, joita suosittelisitte lukijoillemme niin mitkä ne olisivat ja miksi?

Taage Laiho: Ozzy, Priest ja Megadeth. Tällaista vanhanliiton kamaa ei enää montaa vuotta ole mahdollista nähdä.

Jos saisitte olla kiertueella yhden viikon ajan valitsemanne bändin kanssa niin minkä bändin kanssa lähtisitte kiertueelle ja miksi?

Taage Laiho: Judas Priest. Mulle henkilökohtaisesti Priest on “se” bändi.

Teille on varmasti bändinä tapahtunut yhtä sun toista festivaaleilla jo uranne aikana. Mikä on tähän mennessä paras / pahin festarikokemuksenne?

Taage Laiho: Lordin eurovisa-voittojuhla oli kieltämättä melko juhlava. Toivottavasti paras tulee Rockfestissä. Pahin lienee monta vuotta sitten Suomussalmella, missä keikan aikana meni sähköt poikki kolmesti.

Miltä kesä 2018 näyttää bändille?

Taage Laiho: Melko hyvältä. Parhaimmalta pitkiin aikoihin.

Viimeiset sanat Kaaoszinen lukijoille?

Taage Laiho: Nautitaan Rokkenrollista ja rakkauden kesästä 2018 ja ollaan ihmisiksi.

https://rockfest.fi/
https://www.facebook.com/kilpiofficial/