Rockfestin artistit esittelyssä: Lost Society

Kaaoszine yhteistyössä Rockfestin kanssa järjestää artikkelisarjan, jossa esittelyssä on festareilla esiintyviä yhtyeitä. Artikkelisarjan kuudennessa osiossa esittelyvuoron saa Lost Society. Kaaoszinen kysymyksiin vastaili yhtyeen laulaja-kitaristi Samy Elbanna:

Mistä ja milloin bändi sai alkunsa?

Samy Elbanna: Perustin Lost Societyn vuonna 2010 silloisen frendini kanssa yläasteella, ja päällimmäisenä ajatuksena oli luonnollisesti vallottaa maailma! Noihin aikoihin olin juuri päässyt Iron Maidenin, Panteran, Megadethin ynnä muiden musaan sisään ja kelasin, että onhan tää nyt siisteintä koskaan, pakko perustaa bändi!

Mitkä yhtyeet ovat toimineet Lost Societyn suurimpina musiikillisina esikuvina?

Samy Elbanna: Me kaikki diggaillaan hullun paljon erilaista musaa, mutta sanoisin, että ne bändit, jotka alkuun toimivat suurimpina esikuvina, olivat Anthrax, Pantera ja Megadeth ehdottomasti. Jos kuuntelee tarkkaan sooloja ja riffimaailmaa levyillä, niin varmasti myös kuulee kaikkia niitä muita bändejä mitä on tullut kuunneltua noihin aikoihin, ja esimerkiksi sooloistakin huomaa, että ollaan aina diggailtu Thin Lizzy, Priest, Maiden tyylisiä twin guitar leadejä.

Millaista musiikkia yhtyeen jäsenet nykyään kuuntelevat? Onko musiikkimaku muuttunut yhtyeen perustamisesta?

Samy Elbanna: Kuuntelemme jätkien kanssa kaikenlaista musiikkia ja sanoisin, että musiikkimaku ei ole niinkään muuttunut vaan kuuntelemme paljon enemmän laidasta laitaan kaikkea. Diggaillaan ihan popista black metalliin kamaa ja niin on mun mielestä ihan helvetin jees, koska ei voi ikinä tietää mikä levy tai mikä biisi inspaa sua!

Paras kotimainen nouseva bändi tällä hetkellä?

Samy Elbanna: Suomessa on ihan pirusti kovia nousevia bändejä, mutta jos kaikista pitäisi yksi valita, niin sanotaan vaikka tuo Kuopiolainen Block Buster. Jätkillä alkaa oma staili muodostumaan ja biisimatsku on ihan sairasta! Tukekaa!

Esiinnytte tänä kesänä Rockfestissa. Nouseeko festivaalin päivältä esiin semmoisia bändejä / esiintyjiä, joita aiotte myös itse käydä katsastamassa oman keikkanne ohella?

Samy Elbanna: Aivan ehdottomasti. Festareille soittamisen ohella melkeinpä parasta on aina se, että näkee paljon frendejä eri bändeistä, eli tulee varmasti väijyttyä paljon keikkoja meidän päivänä mm. Bodomit tottakai, Shiraz Lanee, Von Hertzenii ja muita kotimaisia! Luonnollisesti eiköhän Lostarit löydy myös Judas Priestin keikalta hoilaamassa ikivihreitä metallituneja!

Jos teidän pitäisi poimia kolme bändiä Rockfestin ohjelmistosta, joita suosittelisitte lukijoillemme niin mitkä ne olisivat ja miksi?

Samy Elbanna: Vaikea valinta, kun festareilta löytyy niin paljon kovia, mutta mielestäni Ozzy Osbourne, Stone Sour ja Avenged Sevenfold! Näillä keikoilla kuullaan niin kovia biisejä ja kovaa soittoa, ettei mitään järkeä!

Jos saisitte olla kiertueella yhden viikon ajan valitsemanne bändin kanssa niin minkä bändin kanssa lähtisitte kiertueelle ja miksi?

Samy Elbanna: Iron Maiden. Aina! Tietenkin syy löytyy siitä, että kyseinen bändi on mun ihan alltime favorite, mutta oishan toi kovin rundi koskaan!

Teille on varmasti bändinä tapahtunut yhtä sun toista festivaaleilla jo uranne aikana. Mikä on tähän mennessä paras / pahin festarikokemuksenne?

Samy Elbanna: Parhaita kokemuksia löytyy todella monia, sillä ihan sekin vaan, että pääsee lauteille ja pääsee soittamaan omaa musaa ihmisille on aina hienointa koskaan. Jos pitäisi yksi festarikeikka nostaa esille, niin sanoisin, että meidän eka Japanin keikka koskaan eli 2013 LoudPark oli ehkä hienoimpia kokemuksia koskaan. Tuhansia ihmisiä areenalla diggailemassa meitä klo 10.30 aamulla, ei ihan perushommaa! Ikävin festarikokemus on heittämällä viime kesän MetalDays, viisi minuuttia ennen vaihtoa alueelle iski ihan järkyttävän paha myrsky ja alko lavat hajoilemaan ym., eli sehän tarkotti sitä, että meidän keikka peruuttiin. Se on aikalailla pahin mitä voi käydä! Onneksi kellekään ei kuitenkaan sattunut mitään.

Miltä kesä 2018 näyttää bändille?

Samy Elbanna: Todella hyvältä näyttää. Olemme koko vuoden säveltäneet ja demotelleet uutta kamaa ja pakko sanoa, että parasta kamaa mitä on Lostareilta kuultu. Kesä tulee todennäköisesti sisältämään studioilua, lisää säveltämistä ja muutama best gig ever!

Viimeiset sanat Kaaoszinen lukijoille?

Samy Elbanna: LxSx kiittää kaikkia Kaaoszinen lukijoita tuesta, ilman teitä tää homma ei toimis!

https://www.facebook.com/lostsocietyfinland/
https://rockfest.fi/

Kommentit