Rockfestin artistit esittelyssä: S-Tool

Kaaoszine yhteistyössä Rockfestin kanssa järjestää artikkelisarjan, jossa esittelyssä on festareilla esiintyviä yhtyeitä. Artikkelisarjan viidennessä osiossa esittelyvuoron saa Sentencedista / Poison Blackista tutun laulajan Ville Laihialan luotsaama S-Tool. Kaaoszinen kysymyksiin vastaili yhtyeen rumpali Aksu Hanttu:

Mistä ja milloin bändi sai alkunsa?

Aksu Hanttu: Tammikuussa 2015 Ville soitti mulle ja kertoi, että nyt ois tällanen homma ja kysy, että lähenkö mukaan. Kuunneltuani biisit mitä Ville mulle lähetti, soitin takas ja sanoin, että kyllä, mukana ollaan. Kysyinpä sitten, että ketäs muita tässä on, johon Ville sanoi, että kun ei oikeen ole ja kysyi, tiiäkkö nää kettää kitaristia? Sillä sekunnilla vaan sattui tulemaan mieleen Sami Leppikangas. Ollaan tunnettu Samin kaa jo jonkun aikaa ja monesti oltiin puheltu, että meijän pitäs olla vielä joku päivä samassa bändissä. Ehotinpa siis Villelle Samia, johon Ville tuumasi, että joo, tuntuis kyllä hyvältä ajatukselta ja kysyi, tunnekko nää sen hyvinkin ja kehtaisikko kysästä siltä? Johon vastasin, että tottakai. Kysyinpä sitten vielä Villeltä, että kukas siinä bassossa sitten ois? Vastaus oli hyvin samankaltainen, no kun ei oikeen ole. Tunnekko nää kettään? Sillä sekunnilla taas tuli mieleen Kimmo Hiltunen, koska Lullacry ja Black League oli lopettanu, niin aattelin, että Kimmoa saattaisi kiinnostaakin soittohommat. Johon Ville taas tuumas, joo, tuntuis kyllä hyvältä ajatukselta, vaan mahtaako nuo tuollaset köpöt lähtä tämmösiin hommiin. Johon sanoin, että eihä se oo kun kysästä. Soitin sitten Samille ja Sami oli saman tien mukana. Sami soitti Kimmolle ja Kimmokin oli saman tien mukana. Molemmat kävi vielä omat keskustelunsa Villen kanssa ja yhtäkkiä meillä olikin bändi kasassa.

Mitkä yhtyeet ovat toimineet S-TOOL:in suurimpina musiikillisina esikuvina?

Aksu Hanttu: Enpä tohon nyt oikeen voi sanoa mitään. Vaikutteet tulee kuitenkin sen verran laajalta alueelta ja ne sekottuvat sitten keskenään, että turha tohon on mitään bändejä alkaa luettelemaan.

Millaista musiikkia yhtyeen jäsenet nykyään kuuntelevat? Onko musiikkimaku muuttunut yhtyeen perustamisesta?

Aksu Hanttu: Bändihän on vielä melko nuori, niin ei kai tässä pahemmin ole vielä tullut sen rajumpia muutoksia kenenkään musamakuihin. Väsäämämme soittolista, jota aina välillä kuunnellaan bäkkärillä ennen lavalle menoa sisältää vähän kaikkea ZZ Topista, Prodigyn kautta Entombediin ja kaikkea noiden väliltä.

Paras kotimainen nouseva bändi tällä hetkellä?

Aksu Hanttu: Huora.

Esiinnytte tänä kesänä Rockfestissa. Nouseeko festivaalin päivältä esiin semmoisia bändejä / esiintyjiä, joita aiotte myös itse käydä katsastamassa oman keikkanne ohella?

Aksu Hanttu: Ite ainakin aattelin käydä kattelemassa Ozzyn ja Stone Sourin. Huorankin menisin kattomaan, mutta ollaan jo muualla silloin.

Jos teidän pitäisi poimia kolme bändiä Rockfestin ohjelmistosta, joita suosittelisitte lukijoillemme niin mitkä ne olisivat ja miksi?

Aksu Hanttu: Ozzy, kyllähän se nyt vaan pitää nähä, kun se on vielä mahollista. Huora, tämä bändi on nyt jo nostettu muutenkin esille tässä haastattelussa, niin nostetaan nytkin. S-tool, no kai nyt.

Jos saisitte olla kiertueella yhden viikon ajan valitsemanne bändin kanssa niin minkä bändin kanssa lähtisitte kiertueelle ja miksi?

Aksu Hanttu: Jos multa kysytään, niin Entombed. Se on kovin. Ja oishan se nyt hienoo juoda LG:n kanssa kossua kokonainen viikko.

Teille on varmasti bändinä tapahtunut yhtä sun toista festivaaleilla jo uranne aikana. Mikä on tähän mennessä paras / pahin festarikokemuksenne?

Aksu Hanttu: Paras kokemus tähän mennessä olisi varmaan viime kesän Q-stock. Oli melko nappi veto ja yleisöä vähän päälle ylitäysi teltallinen. Kyllä siinä kelpasi takoa menemään. En tiiä niinkään pahimmasta, mutta ehottomasti koomisin kokemus oli viime kesän Dark River festivaaleilla, jossa Sami onnistui putoamaan lavalta. Kahdesti. Siinä kun kaveri vajoaa pää edellä lavan edustalla olevien suojapressujen väliin kuin suohon, niin eihän sitä voi muuta kun nauraa. Ja enpä ole ikinä nauranutkaan lavalla noin paljoa. Mutta vaikka jo vähän tiukkaa tekikin, niin biisi ei katkennut kummallakaan kerralla.

Miltä kesä 2018 näyttää bändille?

Aksu Hanttu: Oikeen hyvälle. Hyviä festejä taas tulossa, niin eiköhän sitä taas vähän kaikenlaista tapahtumaa ole tiedossa, kun tämä porukka lähtee kesäkentille.

Viimeiset sanat Kaaoszinen lukijoille?

Aksu Hanttu: Perus, unohtakaa YouTubet ja muut nysväilyt himassa ja lähtekää ulos. Kevät ja kaikkee. Menkää klubeille ja festivaaleille kattomaan livemusaa ja ostakaa bändien levyjä. Sillä tavoin tuette bändien toimintaa ja mahollistatte sen, että keikkapaikat voi ottaa lempibändisi vielä uudestaankin keikalle.

https://www.facebook.com/stoolofficial/
https://rockfest.fi/

Kommentoi julkaisua