Rockfestin artistit esittelyssä: Santa Cruz

Kaaoszine toteuttaa viime vuotiseen tapaan yhteistyössä Rockfestin kanssa artikkelisarjan, jossa esitellään vielä suurelle yleisölle tuntemattomia, mutta kovassa nosteessa olevia yhtyeitä festivaalin esiintyjäkaartista. Artikkelisarjan ensimmäisessä osassa esittelyvuorossa on vastikään uuden ”Changing of seasons”-kappaleen julkaissut ja jäsenmuutoksia läpikäynyt kotimainen rockjyrä Santa Cruz.

Mistä ja milloin bändi sai alkunsa?

Archie Cruz: Bändi perustettiin Archien Ja Eron toimesta ala-asteella. Kyseinen kokoonpano kuitenkin hajosi jäsenten mentyä eri kouluihin. Archie jatkoi Santa Cruz-nimellä eri kokoonpanoilla ja ympyrä on nyt sulkeutunut.

Mitkä ovat olleet huippuhetkiä tähänastisella urallanne?

Archie Cruz: AC/DC:n lämmittely, Motörboat, Sebastian Bachin kanssa tehty kiertue, levyn tekeminen huipputuottaja Kane Churkon kanssa Las Vegasissa.

Mitkä yhtyeet ovat toimineet bändinne suurimpina musiikillisina esikuvina? Entä otatteko ilmaisuunne vaikutteita esimerkiksi muilta taiteenaloilta?

Archie Cruz: Def Leppard, Led Zeppelin, Metallica, Ozzy, Pantera.

Rockfestillä yleisössä tulee olemaan myös sellaisia katsojia, joille musiikkinne on täysin vierasta. Mistä levystä tai kappaleesta yhtyeeseen tutustuminen kannattaisi aloittaa?

Archie Cruz: Juuri julkaistu ”Changing Of Seasons”!

Löytyykö tämänkertaisesta esiintyjäkaartista paljon sellaisia kollegoita, joiden keikat haluatte käydä tarkastamassa?

Archie Cruz: Ainakin Slipknot, Disturbed, Kiss, Dream Theater ja Def Leppard!

Jos saisitte valita Rockfestin bändikattauksesta yhden yhtyeen jonka kanssa lähtisitte yhteiskiertueelle, kuka se olisi ja miksi?

Archie Cruz: Ehdottomasti Slipknot. Isoin ja viriilein bändi metalliskenessä tällä hetkellä.

Mitkä ovat olleet mieleenpainuvimpia festarikokemuksianne bändinä, joko hyvässä tai pahassa?

Archie Cruz: Ruisrockin rantalava ensimmäistä kertaa on jäänyt mieleen.

Kuinka festariveto eroaa esiintyjän näkökulmasta verrattuna ns. tavalliseen klubi/baarikeikkaan? Onko eroa esimerkiksi järjestelyissä, valmistautumisessa tai keikkafiiliksessä?

Archie Cruz: Lyhyempi setti, aurinko paistaa ja vähemmän stressiä.

Suomi on perinteisesti tunnettu varsinaisena metallin mekkana niin yhtyeiden määrän kuin laadunkin puolesta. Joukkoon mahtuu myös paljon aloittelevia bändejä, jotka vasta unelmoivat ensimmäisestä isosta festarikeikastaan. Minkälaisen neuvon haluaisitte antaa näille uusille tulokkaille?

Archie Cruz: Work Hard & believe in yourself. Hustle.

Jos saisitte itse valita, mitä yhtyeitä näkisimme ensi kesän Rockfesteillä?

Archie Cruz: Rob Zombie.

Miltä kesä 2019 näyttää bändille?

Archie Cruz: Helvetin hyvältä! Muutama ison profiilin keikka, mitkä lämmittelevät bändin hyvin suurempia rundeja ja levyn julkaisua varten.

Loppuun terveiset Kaaoszinen lukijoille:

Santa Cruz, waterXfest

Archie Cruz: Rock’n’roll, peace & love!

https://www.facebook.com/santacruzband/

Rockfestin liput löydät täältä.

Kommentoi julkaisua