Rockfestin artistit esittelyssä: Shiraz Lane

Kaaoszine yhteistyössä Rockfestin kanssa järjestää artikkelisarjan, jossa esitellään festivaaleilla esiintyviä hieman nimettömämpiä, mutta silti kovassa nosteessa olevia yhtyeitä. Artikkelisarjan ensimmäisessä osassa esittelyssä on helmikuussa paljon kehuja saaneen ”Carnival Days” -albuminsa julkaissut rockyhtye Shiraz Lane:

Mistä ja milloin bändi sai alkunsa?

Shiraz Lane: Bändi sai alkunsa vuoden 2009 joulukuussa kun Ana ja Hannes vanhoina lapsuudenystävinä päättivät perustaa bändin ja löysivät Mikin muusikoiden.netin kautta kokeilemaan kitaristin hommaa. Alkuvuodet sujuivat rauhallisesti bändin sulautuessa pikkuhiljaa tiiviimmäksi yhteisöksi, ja ensimmäinen keikka soitettiin huhtikuussa 2011.

Mitkä yhtyeet ovat toimineet Shiraz Lanelle suurimpina musiikillisina esikuvina?

Shiraz Lane: Nuoruudessamme klassisilla hard rock -yhtyeillä kuten Guns N’ Roses, Skid Row ja Whitesnake on ollut merkittävä rooli musiikista innostumiseen. Jo alkuvuosista alkaen yhtyeen jäsenet ovat tietenkin ammentaneet kukin tontillaan inspiraatiota laajemmalta skaalalta, joista suurimpia esikuvia yhtyeellemme muutaman mainitakseni ovat Dire Straits, Kingston Wall ja Michael Jackson.

Millaista musiikkia yhtyeen jäsenet nykyään kuuntelevat? Onko musiikkimaku muuttunut yhtyeen perustamisesta?

Shiraz Lane: Musiikkimaku tuntuu laajenevan vuosien vieriessä, eikä nykyään tule kuunneltua niin paljoa perinteisiä rock-yhtyeitä. Musiikkimaku riippuu hyvin pitkälti päivän tuntemuksista. Jotkut päivät saattavat kulua John Mayerin kaltaisen rauhallisemman musiikin parissa, kun taas toisinaan tekee mieli luukuttaa Bodomia täydellä voluumilla. Yhdysvaltalainen Foxy Shazam on myös erinomainen tuntemattomampi yhtye, jolla on suuri inspiroiva vaikutus Shiraz Lanelle.

Paras kotimainen nouseva bändi tällä hetkellä?

Shiraz Lane: Blue Eyed Sons.

Esiinnytte tänä kesänä Rockfestissa. Nouseeko festivaalin päivältä esiin semmoisia esiintyjiä, joita aiotte myös itse käydä katsastamassa oman keikkanne ohella?

Shiraz Lane: Bodomit täytyy ehdottomasti katsoa. Von Hertzen Brothers vakuutti nykyisellä kokoonpanollaan viime vuonna Jyväskylän WaterXFesteillä, joten se on myös nähtävä. Ehkäpä sitä Judas Priestiakin on käytävä kurkkaamassa.

Jos teidän pitäisi poimia kolme bändiä Rockfestin ohjelmistosta, joita suosittelisitte lukijoillemme niin mitkä ne olisivat ja miksi?

Shiraz Lane: Blind Channel, Arion ja Shiraz Lane. Uskon jokaisen meistä tarjoavan energisen shown, eikä yhtyeiden musiikki liene entuudestaan tuttua suurimmalle osalle yleisöstä. Tukekaa nuoria ja nousevia bändejä!

Jos saisitte olla kiertueella yhden viikon ajan valitsemanne bändin kanssa niin minkä bändin kanssa lähtisitte kiertueelle ja miksi?

Shiraz Lane: Guns N’ Rosesin, nyt kun kokoonpanossa on Slash ja Duff. Yhtyeellä on merkittävä paikka kaikkien meidän historiassa, eikä tuntuisi varmaan hassummalta soittaa illasta toiseen isoilla stadioneilla kymmenille tuhansille rokkidiggareille.

Teille on varmasti bändinä tapahtunut yhtä sun toista festivaaleilla jo uranne aikana. Mikä on tähän mennessä paras / pahin festarikokemuksenne?

Shiraz Lane: Voitimme Wacken Metal Battlen vuonna 2015, jonka ansiosta saimme esiintyä kyseisellä festarilla. Skaban voittajille ei ollut tarjolla majoitusta, joten yövyimme neljän päivän festareiden ajan camping alueella teltassa, Saksan vuoden suurimpien rankkasateiden riepotellessa festarialuetta. Koko alue oli mutavelliä, eikä telttamme loppujenlopuksi kyennyt pitämään sadevettä ulkona. Hauskaa oli, mutta aika absurdi meininki.

Miltä kesä 2018 näyttää bändille?

Shiraz Lane: Festarikeikkoja yhtyeellä on tiedossa muun muassa Rockfestissä, Tuskassa, ja Ilosaaressa. Mukava kesä edessä!

Viimeiset sanat Kaaoszinen lukijoille?

Shiraz Lane: Tsekatkaa vastikään julkaistu Shiraz Lanen toinen albumi ”Carnival Days”! Jatkakaa rock- ja hevimusiikin diggailua ja tukemista! Peace!

https://www.facebook.com/ShirazLane/
https://rockfest.fi/

Kommentit