Kuva: Julius Konttinen / Rockfest

Rockfestissä 50 000 kävijää: festivaali järjestetään myös ensi vuonna

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 11.6.2017
Kuva: Julius Konttinen / Rockfest

Vantaan Vehkalassa perjantaina ja lauantaina ensimmäistä kertaa järjestetty Rockfest saavutti 50 000 kävijän yleisötavoitteensa. Festivaali onkin päätetty järjestää Vehkalassa myös ensi kesänä. Nyt pidetyn tapahtuman päätähtinä nähtiin saksalainen metallimusiikin jätti Rammstein sekä yhdysvaltalainen rocksuuruus Evanescence.

Sää oli molempina festivaalipäivinä suotuisa Rockfestin yleisölle. Tapahtuma sujui hyvin myös yleisen järjestyksen kannalta, sillä festivaalista selvittiin ilman onnettomuuksia tai järjestyshäiriöitä. Rockfestin järjestäjät haluavatkin kiittää yleisöä hienosta festivaalihengestä.

Valtaosa festivaaliyleisöstä saapui paikalle lähijunilla aivan Vehkalan juna-aseman tuntumassa sijaitsevalle konserttialueelle. Tuhansien ihmisten samanaikainen poistuminen alueelta aiheutti jonkin verran painetta Vehkalan juna-aseman kapasiteetille, mutta tilannetta helpotti huomattavasti se, että VR oli järjestänyt liikenteeseen monia erikoispitkiä junia sekä lukuisia ylimääräisiä vuoroja niin Tikkurilan kuin Vantaankosken suuntaan.

Rockfestin järjestäjät haluavat osoittaa kiitoksensa myös poliisille ja muille viranomaisille sekä VR:lle ja Vantaan kaupungille, joiden panos festivaalin onnistumisessa oli mittava.

Rockfest tarjoaa myös ensi vuonna tinkimätöntä rockmusiikkia tosifaneille. Kaksi lavaa ja parikymmentä artistia takaavat Rockfestille jatkossakin täysiverisen rocktunnelman mittavine oheistoimintoineen ja palveluineen. Rockfest on myös nostanut Vantaan takaisin festarikartalle kansainvälisine ja suomalaisine huippuartisteineen.