Rockin tähtisikermä Hollywood Vampires veti Tukholman Gröna Lundin täyteen
Kello näytti kuutta jonottaessani seuralaiseni kanssa sisään Gröna Lundin huvipuistoon. Pääsimme melko vikkelästi alueelle, mutta virvokkeiden hankkiminen osoittautui vaikeaksi: jonot olivat häkellyttävän pitkät. Kesäinen sää, Hollywood-tähti ja pari muuta rock-vampyyria – siinäpä ne syyt.
Soittoajaksi Hollywood Vampiresille oli merkitty kello kahdeksan, mutta lavan edusta oli täyttynyt jo aikoja sitten. Puoli tuntia ennen keikan virallista alkua portit lyötiin kiinni, sillä Gröna Lundin kapasiteetti oli täyttynyt: alueella on 17 000 ihmistä. Yleisömassaa tarkastellessa oli helppo päätellä, että iso joukko oli tullut paikalle pääasiassa Johnny Deppin takia. Keikan aikana ei juuri käsiä ilmassa näkynyt muuta kuin kameroita pitelemässä, ja osa jengistä taisi poistua paikalta huomattuaan, ettei rock & roll ole heidän juttunsa. Toisaalta paikalla oli myös 5-vuotias rokkari, joka istui isänsä hartioilla pirunsarvet tanassa laulaen lähes jokaisen biisin mukana. Tällaista menoa soisi näkevän enemmänkin, myös aikuisilta!
Itse keikka oli ristiriitainen. Soitto kulki hienosti lukuunottamatta Aerosmith-kitaristi Joe Perryä, joka vaikutti olevan hieman väsähtänyt, mutta jonkinlainen intohimon puute vaivasi koko ryhmää. Gröna Lund tarjosi keikalle täydelliset puitteet vuoristoratoineen kaikkineen, joten Hollywood Vampiresin kaltainen “super group” olisi halutessaan voinut yltää vaikka minkälaiseen suoritukseen. Nyt suurimmat reaktiot aiheutti Depp, joka yleisölle heiluttaessaan tai kiitosta lausuessaan sai joka kerta aikaan ihastuneen huutomyrskyn – näyttelijän fanikuntaa eivät herran viimeaikaiset skandaalit näyttäneet häiritsevän vähääkään. Superstarastatuksestaan huolimatta Depp ei myöskään missään vaiheessa ollut varsinaisesti huomion keskipisteenä, vaan keulilla keikkui tiukasti Alice Cooper – ja hyvä niin.
Hollywood Vampires ansaitsee suorituksestaan kädenlämpöisen seiskaplussan. Rahkeet olisivat riittäneet paljon enempäänkin, mutta innoton ja itseironian puutteesta kärsivä show oli loppujen lopuksi kokemisen arvoinen lähinnä biisilistan, leppoisan kesäillan ja viihdyttävän seuran takia.
Settilista:
- Raise the Dead
- I Got a Line on You (Spirit cover)
- 20th Century Boy (T. Rex cover)
- Pinball Wizard (The Who cover)
- My Generation (The Who cover)
- Manic Depression (The Jimi Hendrix Experience cover)
- Cold Turkey (Plastic Ono Band cover)
- Come Together (The Beatles cover)
- 7 and 7 Is (Love cover)
- Whole Lotta Love (Led Zeppelin cover)
- Five to One / Break On Through (to the Other Side) (The Doors cover)
- Rebel Rebel (David Bowie cover)
- Suffragette City (David Bowie cover)
- As Bad As I Am
- Stop Messin’ Around (Fleetwood Mac cover)
- My Dead Drunk Friends
- Ace of Spades (Motörhead cover)
- I’m Eighteen (Alice Cooper cover)
- Sweet Emotion (Aerosmith cover)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Encore:
- Train Kept A-Rollin’ (Tiny Bradshaw cover)
- School’s Out (Alice Cooper cover)