Rockperry Reload valtaa Villa Sandvikenin puiston jälleen kesäkuussa: Therapy? ja Sparzanza ensimmäiset julkistukset

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 4.12.2019
Therapy?, Porispere 2019, Kuva: Jesse Keinonen

Viime vuonna paluun tehnyt ja mm. Skid Row’n Vaasaan tuonut rockfestivaali Rockperry järjestetään ensi kesänä 13. kesäkuuta idyllisessä Villa Sandvikenin puistossa Vaasassa. Festivaali on nyt raottanut hieman ensi vuoden ohjelmistoaan julkaisemalla heti kerralla kaksi Vaasaan ensi kesänä saapuvaa ulkomaalaista esiintyjää.

Suomessa kovassa suosiossa oleva ja yksi 1990-luvun suurimmista vaihtoehtorockin suunnannäyttäjistä Therapy? saapuu Vaasaan ensimmäistä kertaa urallaan. Therapy? on vuosien saatossa jatkanut siitä, mihin 90-luvun grungebändit jäivät, ja yhtyeen viimeisin vuonna 2018 ilmestynyt ”CLEAVE” on saanut hyväksynnän nostalgiannälkäisiltä faneilta ja kriitikoilta

Bändin musiikki yhdistelee taitavasti vaihtoehtorockia, metallia ja punkia, ja bändi muistetaan erityisesti vuonna 1994 ilmestyneestä menestysalbumista ”Troublegum”, jota on myyty maailmanlaajuisesti yli miljoona kappaletta.

Toinen festivaalin nyt julkistettavista ulkomaalaisista esiintyjistä on naapurimaastamme ruotsista tuleva yli 20 vuotta toiminnassa ollut hard rock -kone Sparzanza. Tähän mennessä seitsemän pitkäsoittoa julkaissut orkesteri on nähty Suomessa useasti, ja se onkin vuosien saatossa luonut maahan vankan kannattajakunna. Klubikeikkojen lisäksi Sparzanza on aiemmin hurmannut rockfestivaalien yleisöä mm. Qstockissa, Sauna Open Airissa, Myötätuulirockissa ja RockCockissa.

Vaasaan kesäkuussa saapuu bändi, joka luottaa reiluun kitarointiin, päähän porautuviin melodioihin ja tummuuteen, joka tuntuu mielen syvimmissäkin sopukoissa.

Lisää esiintyjiä festivaaliin tullaan julkaisemaan alkuvuodesta 2020.

Rockperry Reloadin ennakkoliput ovat nyt myynnissä, ja löydät ne tästä.

https://rockperry.fi/
https://www.facebook.com/rockperryreload/