Rocktulokas DIRT on julkaissut debyyttialbuminsa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 3.6.2022

Ranka Kustannuksen metalli- ja grunge-vaikutteista hard rockia soittavan DIRT-yhtyeen odotettu debyyttialbumi ”Deadbeat” on julkaistu tänään ja voit kuunnella albumin tästä. Helsinkiläisviisikko on enemmän kuin innoissaan debyyttialbuminsa julkaisupäivänä. Yhtye kertoo albumistaan seuraavaa:

”Deadbeat on hyvin kunnianhimoinen debyyttialbumi, sillä halusimme tehdä levyn, joka esittelee kaikki DIRTin sävyt toiveikkaan heleästä raskaaseen ja synkkään. Äänitimme vuoden 2020 aikana yhteensä 16 biisiä, joista valikoitiin levylle nämä yhdeksän. Ne muodostavat yhtenäisen ja intensiivisen kokonaisuuden, joka on kuin matka DIRTin sielunmaisemaan. Deadbeat potkaisee viimein portit auki ja me pääsemme katsomaan, miten jengi ottaa meidät vastaan!”

DIRT julkaisi uuden musiikkivideon pari viikkoa sitten, tsekkaa ”Circles” tästä:

Debyyttialbumin tiimoilta yhtye keikkailee ahkerasti kuluvana vuonna; levynjulkkareita juhlitaan Tavastialla keskiviikkona 13. heinäkuuta, jonka jälkeen bändi lähtee kiertämään Suomea yhdessä Shiraz Lanen kanssa.

Suomen potentiaalisimpiin rock-tulokkaisiin lukeutuva DIRT on ollut kovassa nosteessa jo vuodesta 2018; viisikon ensimmäinen single ”Low Life” nousi heti ilmestyttyään Suomen 50 viraalisimman kappaleen listalle ja on kerännyt yli miljoona toistokertaa Spotifyssa. Myös keikoilla käy kova kuhina; yhtye on täyttänyt Helsingin rock-klubit kiinnostuneilla katsojilla kerta toisensa jälkeen.Pandemian laitettua sekä kiertue- että festarisuunnitelmat uusiksi DIRT keskittyi äänittämään odotetun debyyttialbuminsa, joka julkaistiin Ranka Kustannuksen kautta tänään.

Keikat:
13.07. HELSINKI, Tavastia (levynjulkkarit)

Kiertue Shiraz Lanen kanssa:
20.08. SEINÄJOKI, Rytmikorjaamo
26.08. TURKU, Utopia
27.08. LAHTI, Möysän Musaklubi
03.09. TAMPERE, Olympia
17.09. KOUVOLA, Pato Klubi
23.09. JOENSUU, Kerubi
30.09. KUOPIO, Sawohouse
01.10. KAJAANI, Kulma

DIRT on:
Aleksi Tiainen – laulu
Sebastian Frigren – kitara
Kappe Koutonen – kitara
Benny Raivio – basso
Alex Anttila – rummut