Roger Daltrey kertoo viileistä väleistä Pete Townshendin kanssa

Kirjoittanut Vilma Peltokangas - 5.10.2020

The Who on klassikkoyhtye, jonka jäljellä olevat jäsenet eivät ole ylimpiä ystäviä. Pete Townshend ja Roger Daltrey ovat aiemminkin kertoneet avoimesti, kuinka heidän välinsä ovat käyneet etäisiksi. Aihe tulee jälleen esille Daltreyn NME:lle antamassa haastattelussa. Dalterylta kysyttäessä yhteydenpidosta yhtyetoveriin poikkeusaikoina laulaja kertoo yhteydenpidon rajoittuneen muutamaan sähköpostiin.

”Lähetin yhden hänelle tässä hiljattain. Kirjoitin, että ”toivottavasti olet ok” ja hän vastasi vain, että ”olen ok, kiitos”. Sillä tasolla meidän yhteydenpitomme on. Mutta ei se mitään, sillä Pete on uppoutunut säveltämiseen ja tiedän kyllä, millainen hän on silloin. Hän on kuin ärtyisä karhu tehdessään musiikkia.”

Daltrey kommentoi myös musiikkibisneksen nykytilaa sekä suoratoistopalvelujen kiistanalaista korvauspolitiikkaa. Hän murehtii erityisesti uusien bändien tilannetta. Mies kommentoi:

”Eihän suoratoistopalvelujen maksamilla korvauksilla voi maksaa edes sähkölaskua. Sinulla voi olla jotain miljardi kuuntelukertaa, ja saat korvaukseksi parinsadan punnan shekin. Neuvoisinkin nuoria artisteja pitämään kiinni kustannusoikeuksistanne, koska tuota enempää ette tule tästedes saamaan. Lisäksi: älkää allekirjoittako mitään sopimusta, kun olette tulossa lavalta, menossa lavalle, ottaneet pari drinkkiä tai polttaneet pilveä.”