Roitotuli – Hauras-EP

Tamperelaisyhtye jatkaa uudella EP:llään oikeastaan tismalleen samalla tyylillä, kuin debyyttialbumillaan ”Sielunmaisema”. Suomenkielellä laulettua melankolista ja iskelmävaikutteista rockia veivataan vahvasti Mana Manan hengessä, ja jo täyspitkällä kritisoimani laulajan hetkittäin turhan ylidramaattinen artikulointi on ja pysyy edelleen. Mikään ei ole siis muuttunut viime kerrasta.

”Hauras” sisältää yhden ripeämmän ja kaksi hiukan hitaampaa rallia. Avausraitana toimiva ”Roitotuli” sortuu juurikin liialliseen tempoon, joka vie bändin äärettömältä synkkyydeltä ja melankolialta pohjan lähes täysin. Kakkosraitana kuultava ”Tundra” on rauhallinen, mutta yllättäen kovin mitäänsanomaton kappale. Ilmeisesti Roitotuli on yrittänyt tällä kertaa lähestyä hieman taiteellisimmilla sanoituksilla, sillä itselleni ei ainakaan kyseisen kappaleen perimmäinen sanoma valkene, ja se on erittäin häiritsevä asia tässä musiikkityylissä. Muutenkin kappaleesta puuttuu se tarttuvuus, mitä yhtyeellä parhaimmillaan on. Sen sijaan EP:n päättävä surullinen ”Joutsenet” on yksi parhaista kappaleista, jonka olen yhtyeeltä kuullut. Jopa laulut toimivat tämän kappaleen osalta erinomaisesti.

Mana Manan ystäville Roitotuli on edelleenkin ihan mukiinmenevää kuunneltavaa, mutta jotenkin olisi toivonut, että yhtye olisi hieman enemmän erkaantunut tuosta turhan suuresta vaikuttajastaan. Sanoitusten puolella yhtye on mennyt selkeästi huonompaan suuntaan, sillä turhan tekotaiteelliset sanat kun eivät enää kosketa samalla tavalla kuin täyspitkällä. Isot pisteet ”Joutsenet”-kappaleesta, muuten EP oli kyllä hienoinen pettymys kun kehitystä ei ole oikeastaan tapahtunut laisinkaan. Mutta kun ottaa huomioon sen faktan, että tämäkin EP on ladattavissa digitaalisena ilmaiseksi, kuten yhtyeen täyspitkä, niin ei tässä nyt ainakaan mistään rahastuksesta voi syyttää.

6/10

Kappalelista:
1.Roitotuli
2.Tundra
3.Joutsenet

http://soundcloud.com/roitotuli

Kirjoittanut Riku Mäkinen

Kommentoi julkaisua