Rokkia Australian ”mammuteilta”: Mammoth Mammoth – Mount the Mountain

Kirjoittanut Terhi Skippari - 26.4.2017

Australialainen vuonna 2007 Melbournessa perustettu rock-yhtye Mammoth Mammoth julkaisee kahden EP:n ja kolmen albumin jälkeen neljännen studioalbuminsa ”Mount the Mountain” 28. huhtikuuta. Yhtyeen nimi juontaa juurensa yksinkertaisesta ideasta: bändin nimen tuli olla jotain mahdollisimman suurta, mistä ajatusketju mitä ilmeisimmin sitten päättyi jo sukupuuttoon kuolleeseen mammuttiin. Ainakaan kansainvälisellä tasolla yhtye ei vielä ole saavuttanut mammuttimaisen suurta suosiota, eikä sitä ehkä tapahdu vielä tämänkään albumin myötä.

Ensivaikutelma albumista oli positiivinen. Ensimmäisen biisin ”Mount the Mountain” alkuintro ja sen tarttuva kitarariffi lupasivat hyvää. Biisin edetessä tosin kävi ilmi, että hyväksi havaittua riffin pohjaa toistettiin kappaleen aikana jo vähän liiaksikin.

Albumia voisi luonnehtia tasavahvaksi, mutta samalla myös tasapaksuksi kokonaisuudeksi. Siltä ei löydy yhtään varsinaista korvamatoa (mikä siis lähtökohtaisesti ei vielä ole hyvä eikä huono asia), eikä mikään kappale selkeästi erotu joukosta. Usean kuuntelukerran jälkeen nostaisin silti joukosta esille ”Hole In The Head” – ja ”Spellbound”-kappaleet, sillä niissä on rytmisesti eniten jotain sellaista, mikä minuun iskee. Lisäksi ehkä jopa koko albumin paras kappale on bonusbiisiksi tituleerattu cover Kylie Minoguen kappaleesta ”Can´t Get You Out of My Head”, joka on ainakin minun mielestäni parempi kuin itse alkuperäinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Selkeäksi albumin ongelmaksi kuitenkin muodostuu se, että sitä ei kokonaisuutena oikein jaksa kuunnella, sillä kaikki biisit ovat kauttaaltaan hyvin samankaltaisia: samoja hyviksi todettuja elementtejä toistetaan toden teolla. Lähes joka kappaleen introt ovat hittiainesta ja lupaavat paljon, mutta jostain syystä biisit eivät sitten vain niin sanotusti lähde.

Kyseessä on ”ihan kiva” albumi. Kyllä tätä kuuntelee, hyviä elementtejä löytyy paljon: onhan tämä ihan vahvaa rokkia, laulajan soundi on miellyttävä ja niin edelleen, mutta loppupeleissä luulen silti, että albumin kuuntelu ainakin omalla kohdallani jää vähälle puuduttavan paljon toiston takia.

6/10

Kappalelista:
1. Mount the Mountain
2. Spellbound
3. Hole in the Head
4. Kickin´my Dog
5. Procrastination
6. Sleepwalker
7. Epitome
8. Hard Way Down
9. Wild and Dead
10. Cold Liquor
11. Can´t Get You Out of My Head (Bonus Track – Kylie Minogue Cover)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Terhi Skippari

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat