Rokkia ja black metalia Tampereelta: Kuoleman Gallerian debyytti Kaaoszinen ensisoitossa

Kuoleman Galleria 2016Tamperelainen black metalia ja rockia yhdistelevä Kuoleman Galleriajulkaisee debyyttialbuminsa nimeltä ”Kärsimys Kunniaan” 19. päivä helmikuuta Inverse Recordsin kautta. Kaaoszine yhtyeen kanssa yhteistyössä tarjoaa nyt lukijoilleen viikon ajan mahdollisuuden kuunnella yhtyeen tulevan albumin ennakkoon kokonaisuudessaan sivustollaan. Voit kuunnella yhtyeen uuden albumin tästä:

Yhtye on itse avannut debyyttinsä kappaleita Kaaoszinelle seuraavasti:

1. ”Kärsimys kunniaan”:

””Kärsimys Kunniaan” sikisi puhtaasta vitutuksesta. Eli kun kaikki menee päin helvettiä, niin siinä vaiheessa on paras purra hampaat tiukemmin yhteen ja jatkaa määrätietoisemmin eteenpäin. Kappale avaa levyn mukavan räväkästi ja vimmainen kertosäe kruunaa tämän arjen ylistyslaulun. Aika pian kävi selväksi, että tästä tulee levyn avauskappale.”

2. ”Kuolleiden Galleria”:

”Tästä kappaleesta kaikki oikeastaan alkoi. Oli pitkään pyörinyt päässä ajatus hautausurakoitsijasta, joka alkaa tuntea itsensä liian kotoisaksi ruumishuoneella. Hän kehittää näennäisiä ystävyyssuhteita ruumiiden kanssa, kunnes tajuaa itsekin olevansa kuollut. Kappale on Kuoleman Gallerian hitaammin murjovaa osastoa.”

3. ”Siivoa Jälkesi”:

”Tämä vihainen sivallus valikoitui kappaleeksi, josta tehtiin myös ensimmäinen virallinen musiikkivideo. Kappaleessa ketään ei säästetä ja jäljet siivotaan vähin äänin sen enempää selittelemättä. Hulluus on käsin kosketeltavaa ja lihakirves heiluu!”

4. ”Aivokuollut Ajattelija”:

Tämä hieman rock-henkisempi veivaus on Kuoleman Gallerian eteerisempää äärilaitaa. Kappaleessa ihmisvihanneksella liikkuu kuin liikkuukin vielä jotain päässä ja hän manailee ajan ikuisuutta ja turhautuu lopuksi täydellisesti tehden viimeisen ratkaisunsa. Tällainen iloinen kesäpäivän kappalehan tämä on. Biisistä löytyy myös levyn ainoa pätkä, joka etäisesti muistuttaa kitarasooloa.

5. ”Myrkyttäjä”:

”Tässä olisi levyn kolmas kunnon vihan purkaus. Kappaleen nimi kertoo kaiken. Kaikki myrkyttävät itseään ja toisiaan tarkoituksenmukaisesti tai tiedostamatta. Varsinkin elintarviketeollisuus on kunnostautunut tässä asiassa. Loppujen lopuksi kaikki kuitenkin kuolevat. Yksinkertaista ja kaunista. Väkevä kertosäe.”

6. ”Sielujen Torilla”:

”Kappale alkaa ilmavalla näppäilyllä, jonka jälkeen biisi räjähtää kunnolla käyntiin. Tämä ei meinannut aluksi lähteä toimimaan, mutta pieni tempon nosto studiossa teki ihmeitä. Sielut ovat tässä kauppatavaraa ja niitä on tarjolla mielin määrin. Kaikki on myytävissä ja jokaisella on hintansa.”

7. ”Syöverin Syleilyssä”:

”Biisi pyörähtää käyntiin jämäkällä rumpufillillä ja jatkuu yksinkertaisen mieleenpainuvalla bassokuviolla. Tässä seilataan syvissä vesissä ja valoa ei tunnelin päässä juurikaan näy. Mitättömältä tuntuva päätös voi vaikuttaa loppuelämääsi ratkaisevasti. Kaikki on valintoja. Kannattaa siis valita oikein.”

8. ”Elämän Irvikuva”:

”Tässä kaikille krapulapeikoille mielenkohotuslaulu. Jos tunnet joskus olosi ulkopuoliseksi omassa kehossasi ja peilistä tuijottaa vieras ihminen, niin tajuat, mistä tässä kappaleessa on kysymys. Alhossa kynnetään niin syvällä, että meinaa happi loppua. Kappale etsi hyvän tovin omaa paikkaansa levyllä, mutta lopulta se löytyi. Tämä oli myös yksi ensimmäisiä Kuoleman Gallerialle tekemiäni sävellyksiä.”

9. ”Tieteen Nimeen”:

”Kappaleessa saa piikkiä muun muassa lääketeollisuus sekä erilaiset maksetut tutkimukset. Eikä mitään pikkuneulaa vaan kunnon suoneniskentäpiikkiä. Ja tämän tieteellisen tutkimuksen koekaniinina olet sinä. Kappale on reipashenkinen muistutus niille, jotka sokeasti uskovat kaikkeen, mitä heille kerrotaan mediassa. Kappale syntyi Kuoleman Gallerian taipaleen alkupäässä ja näytti myös jossain määrin suuntaviivoja tuleville sävellyksille.”

10. ”Haittavaikutus”:

”Levyn päätöskappale kokoaa kaiken lohduttomuuden kauniin yksinkertaiseksi paketiksi. Peli on menetetty. Ja vieläpä ihan omasta syystä. Eli alkakaahan kaivaa kuoppia itsellenne. Kappaleessa on tietyllä tapaa rauhallinen tunnelma. Voisi jopa sanoa, että kuolemanrauhallinen. Hidasta louhintaa alusta loppuun.”

Kommentoi julkaisua