Rootbrain julkaisi kolmannen singlen tulevalta debyytiltä

Kirjoittanut Niko Kuusela - 10.10.2021

Suomalais-saksalainen black grunge-partio Rootbrain on julkaissut kolmannen virallisen sinkkunsa perjantaina 8.10. ”Floating Feathers” on yhtyeen ensi vuoden puolella julkaistavan debyyttilevyn päätösraita. Kappale on tarjolla kaikissa suurimmissa suoratoistopalveluissa.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Bändi koostuu kokeneista kotimaisista soittoniekoista, joiden ansioluetteloista löytyy pitkä liuta bändejä kuten: Profane Omen, Kuolemanlaakso, Enemy of the sun, Spiritraiser, Dauntless, Elenium, vahvistettuna saksalaisella liidikitaristilla, V. Santuralla, joka myös miksasi ja masteroi bändin levyn. Mies tunnetaan myös legendaarisen Tom Gabriel Fischerin johtamasta Triptykonista ja pitkän linjan black metal -yhtyeestä Dark Fortressista.

Rootbrainin musiikissa yhdistyy grunge, skandinaavinen metalli ja slaavilainen melankolia. Kaiken yllä leijuu vahvan 90-lukulainen tunnelma. Yhtyeen basisti Thomas Wright kommentoi:

””Floating Feathers” on minulle henkilökohtaisesti merkityksellisin kappale, jonka olen koskaan tehnyt. Se syntyi aikana, jolloin jouduin luopumaan ja päästämään irti monesta rakkaasta asiasta. Isäni lähti iäisyyteen ja perheeni toiseen kaupunginosaan. Muistisairas äitini ei enää tunnistanut minua pojakseen. Talouteni ja terveyteni romahti. Jouduin rakentamaan koko elämäni ja identiteettini uusiksi. En olisi pystynyt siihen ilman musiikkia ja bändikavereitani. Olosuhteisiin nähden biisistä tuli yllättävän kaunis ja toiveikas. Se kertoo irtipäästämisen sietämättömästä keveydestä. Jules sai tulkinnallaan kruunattua biisin sellaisella tunnelatauksella, että minulla oli äänityksissä roskia silmissä.”