Rosoista ja potkivaa hard rockia länsinaapurista – arviossa Blister Brigaden ”Slugfest Supreme”

Ruotsalaisen Blister Brigaden uusin albumi lähtee liikkeelle nimikkokappaleella, joka on puolitoistaminuuttinen intro, josta siirrytään täyteen rähinään ”Ready To Crumblen” muodossa. Vokalisti-kitaristi Gustav Lund laulaa hengästyttävän nopeasti ja riffit raikaavat tuplabasarin taustatuella. Tahtia hidastetaan hieman ”Let’s Storm The Wallsissa”, mutta vasta ”Arsonissa” kuullaan Lundin rauhallisempaa tulkintaa. ”Through Myrku Times” on sitä vastoin pitkäsoiton ensimmäinen kevyt kappale, jossa päästään kuulemaan Lundin vaikeroivaa tulkintaa.

Blister Brigadelle on vuosien saatossa kehittynyt pelisilmää ja -korvaa albumikokonaisuuksien luomiseen, ja kun ”Slugfest Supremeä” kuuntelee, voi huomata että kappalelista on kasattu huolella. Albumin viisi kappaletta muodostavat ikään kuin kokonaisuuden, joka alkaa räjähtävällä energialla ja josta lasketellaan pehmeään melankoliaan. Tämän jälkeen levyltä löytyy viisi vauhdikasta ja tarttuvaa kappaletta, sekä yksi kevyempi tulkinta, jotka on aseteltu huolella.

Oivallisesti rakennetusta kappalelistasta ja energisestä boogiesta huolimatta ”Slugfest Supremeä” vaivaa hienoinen tasapaksuisuus ja ennalta-arvattavuus. Vaikka Lundin ääni on persoonallinen ja Blister Brigadella on oma rosoinen ja potkiva soundinsa, ei albumikokonaisuus aivan saavuta sitä tasoa mitä sen olisi suonut saavuttavan. ”Slugfest Supreme” -albumilla on kuitenkin onnistuneet hetkensä, eikä levy ole suuressa vaarassa hukkua hard rockin massaan, vaikka tuskin Blister Brigade tällä albumilla läpimurtoa tekeekään. Kaiken kaikkiaan ”Slugfest Supreme” on kelvollinen albumi, joka kelpaa taatusti monelle hard rockin ystävälle.

6½/10

Kappalelista:

 1. Slugfest Supreme
 2. Ready To Crumble
 3. Let’s Storm The Walls
 4. Arson
 5. Through Myrku Times
 6. S.M.M.
 7. Damaged Goods
 8. Disintegrate
 9. Venomous Twister
 10. Pounding The Deadbeat
 11. Burn My World Alive

Blister Brigade Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua