Rotten Sound – Cursed

Kotimaisen grindcoren sanansaattaja Rotten Sound ei ole koskaan kysellyt muiden mielipiteitä tai kuka haluaa kuonoonsa ja kuka ei. Bändin astuessa lavalle tulee kuonoon alta aikayksikön sitä kerjääville ja siinä sivussa myös kaikille muillekin.

Rotiskot ovat palanneet lauteille 16 murhaavan rallin, kuuden kirouksen ja 27 minuuttisen kiekon kera. Viime vuoden puolella julkaistu Napalm Death-tributointi ei antanut kovinkaan paljon osviittaa tulevasta, sillä ”Cursed” kallistuu enemmän rajanaapurimme, kuin näiden britti-herrojen suuntaan. ”Cursed” pyörii hyvinkin pitkälle 90-luvun death metallin ja mm. Entombedin alkupään nuhjuisen tunkkaisissa äänimaailmoissa, biisimateriaalista puhumattakaan. Vaikka vanhoihin perinteisiin on pureuduttu niin homma etenee hyvän maun rajoissa, eikä ”Left Hand Pathin” kaltaisia klassikoita lähdetä kirjoittamaan uuteen uskoon.

Linjan vaihdos on bändiltä ilmeisen tietoinen ja myös varsin toimiva valinta. Levyn soundit ovat raskaat ja brutaalit ja riffeihin on lisätty myös isolla kädellä selkeitä melodioita. Ne luovat ympärilleen massiivisen vallin, joka romahtaa kuulijan niskaan entistäkin ankarammin kun kovimmat grindaus paahdot astuvat esiin. Pettämätöntä lisäpotkua pakettiin tuovat vielä Keijon korvia riipivät rääkymiset sekä taustalla tahtia määräävät timanttiset blast ja d-beat -tulitukset.

Edeltävän ”Cycles”-albumin ehtoopuolella kokeiltiin myös hidastempoisempaa murhaamista, joka myös johtaa juurensa death metallin kulta-ajoille. Tuota hyväksi havaittua väli-kevennystä on viljelty uutukaiselle laajemminkin, eikä heti uskoisi, että ”maltti on valttia” -sanonta sopisi millään tavalla Rotiskojen musiikkiin. Mutta nuo hetkittäiset doomahtavat laahaukset auttavat poistamaan paahtamisen puuduttavaa vaikutusta ja onnistuvatkin siinä melko lahjakkaasti. Älkää käsittäkö väärin; vauhti musiikissa on pysynyt ennallaan. Sen sijaan raivokkuutta ja turpaanveto kerrointa on lisätty kymmenkertaisesti.

On melkein itsestään selvää, että 16 raidan sekaan mahtuu vähintäänkin pari ylimääräistä täytettä. Pahemmin korvaan särähtäviä tapauksia ei levyltä kuitenkaan löydy ja nekin fillerit korvaavat rautaisen kovat killerit. Jos haluat tietää tarkemmin, mitkä nuo edellä mainitut kuusi kirousta ovat, sinun täytyy osta tämä levy. Eikä se suinkaan ole ainoa syy ostopäätöksen tekemiseen sillä suurempi syy on se, että kyseessä on helvetin kova levy!

9/10

Kappalelista:

01. Alone
02. Superior
03. Self
04. Choose
05. Hollow
06. Ritual
07. Green
08. Machinery
09. Power
10. Plan
11. Declare
12. Addict
13. Exploit
14. Terrified
15. Scared
16. Doomed

www.myspace.com/rottensound

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

Kommentoi julkaisua