Rotten Sound – Species At War (EP)

Rotisko tulee taas ja vauhti on päätä huimaavaa! Rotten Sound täräyttää kauppoihin 18. tammikuuta uuden lätyllisen räyhäävää grindcorea ja levy kantaa nimeä ”Species At War”.

Kun yhtyeen edellinen levy ”Cursed” (2011) käsitteli ihmiskuntaa riepottelevista kirouksista, niin ”Species At War” käsittelee eri uskontojen ja kulttuurien välisistä sodista ja niiden pahoista seurauksista.

Kaoottinen, raskas ja brutaali, ne ovat mainioita sanoja kuvaamaan tätä albumia, musiikillisesti, että sanoituksellisesti. Levyn kappaleet jyräävät ylitsesi kuin katujyrä konsanaan.

Levyn kappaleet kulkevat aikajärjestyksessä, niin kuin itse sodassa meneteltäisiin. Ensin tarvitaan tietenkin syy, sitten aloitetaan sota, loppua kohden yritetään etsiä ratkaisua sodan lopettamiseksi ja lopuksi solmitaan rauha. Levyn tematiikka on hyvin mielenkiintoinen ja siitä voisin antaa ison plussan orkesterille. Myös Rotiskon musiikissa tutuksi tullutta vauhtia ei tältäkään levyltä jää uupumaan, koska kaikki kuusi kappaletta on mahdutettu tarkalleen 8 minuuttiin ja 5 sekuntiin. Uskon myös, että ”Species At Warin” biisit toimivat yhtä hyvin livenä kuin levylläkin.

Rotten Sound jaksaa siis edelleen painaa päälle sata lasissa, vaikka yhtyeelle tulee tänä vuonna mittariin jo huimat 20 vuotta.

Rotten Soundin ”Species At War” on kaikin puolin mielenkiintoa herättävä ja onnistunut levy!

8/10

Kappalelista:
1. Cause
2. The Game
3. War
4. The Solution
5. Salvation
6. Peace

http://www.rottensound.com

Kirjoittanut: Teemu Huotari