Rotten Sound

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 28.1.2008

Kotimaamme suosituin grindcore -yhtye Rotten Sound on ollut kasassa jo vuodesta 1993 lähtien. Uransa aikana yhtye on julkaissut seitsemän albumia, joista viimeisin nimeltä ”Cycles” julkaistiin 21. päivä tammikuuta Spinefarm Recordsin kautta. Otimme puhelimen kautta yhteyttä yhtyeen laulajaan Keijo Niinimaahan, joka kertoi meille hieman ”Cycles”- albumin teosta sekä valotti hieman Rotten Soundin kesän suunnitelmia.

rottensound.jpg

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Terve. Mitäs Rotten Soundin leiriin tällä hetkellä kuuluu?

Keijo Niinimaa: Tällä hetkellä harjoittelemme uusia kappaleita siihen kuntoon, että voimme niitä livenä esittää. Lisäksi odotamme innolla levyn ilmestymistä kauppoihin.

Miten albumin nauhoitus sujui? Sujuiko kaikki kuten ennenkin vai oliko teillä jotain vaikeuksia matkan varrella?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Keijo Niinimaa: Levyn nauhoitus prosessi oli aika lähellä Consume To Contaminaten nauhoitusta. Silloinkin teimme Kantolassa rummut, kitarat ja bassot. Koska tämä tila on aivan loistava rumpujen nauhoitukseen, päätimme tehdä nauhoituksen täälä. Levyn miksaus tapahtui Janne Saksan kanssa ja levyn masterointi Uumajassa. Kaiken kaikkiaan tämä oli aika opettavainen nauhoitus ja opimme tämän aikana paljon.

Mitä mieltä olet itse albumin lopputuloksesta? Oletko itse tyytyväinen?

Keijo Niinimaa: Kyllä olen vieläkin tyytyväinen lopputulokseen. En vieläkään ole keksinyt mitään asia, minkä haluaisin olevan toisin levyllä. Kaikki instrumentit kuulee hyvin, mutta kuitenkin lopputulos vetää kuuntelijaa turpaan. Parempaan emme olisi pystyneet tällä hetkellä.

Mikä on Cyclesin teema? Mihin albumin lyriikat keskittyvät?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Keijo Niinimaa: Albumin lyriikat kertovat kapitalistisuuden loppumisesta. Sanoitukset pyörivät hyvin pitkälti tämän teeman ympärillä. Ainakin sillä tavalla että käydään läpi oireita ja seurauksia. Jos saa itseä hieman kehua, niin mielestäni olen tällä kertaa onnistunut luomaan hieman yhtenäisemmän kokonaisuuden ja se oli tarkoituskin.

Kumpi on mielestäsi tärkeämpää Rotten Soundissa, musiikki vai lyriikat?

Keijo Niinimaa: Se on hieman vaikea itse laittaa näitä järjestykseen, koska kirjoittaa lyriikat. Puolueettomana toki olisin sitä mieltä, että musiikki itsessään on tärkeintä ja sen ilmaiseminen. Lyriikat on työkalu tuoda esille musiikkia. Tietenkin siinä mielessä lyriikat on tärkeitä, että on kivempi huutaa yleisölle järkeviä asioita kuin jotain aivan puuta heinää. Jos joku väittää Rotten Soundia poliittiseksi yhtyeeksi, he ovat pahasti väärässä.

Mikä on itsellesi se suosikki kappale ”Cycles” albumilta tällä hetkellä?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Keijo Niinimaa: Vaikea kysymys. On tosi vaikea poimia sieltä yhtä. Levyn alkupäässä on monta vahvaa kappaletta mutta olen aina itse tykännyt kappaleesta nimeltä ”Enigma”. Lisäksi muita kappaleita, joista itse pidän ovat ”Decimate” ja ”Praise The Lord”. Varmaan keikoilla huomaa vasta, että mikä kappale on parhain.

Missä ulkomailla teillä on yleensä paras yleisö?

Keijo Niinimaa: Tsekeissä on yleensä aina ollut tosi hyvä meininki. Sen lisäksi etelän maat Italia, Espanja ja Portugali ovat olleet tosi hyviä. Välillä Saksassakin on nykyään tosi hyviä keikkoja, joten se vähän riippuu.

Mitä mieltä olet kotimaan keikkayleisöstä?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Keijo Niinimaa: Meillä on aina nykyään keikoilla Suomessa hyvä meininki, koska olemme pitkään tehneet työtä sen eteen. Tästä suuri kiitos faneille, jotka ovat meitä tukeneet!

Vaihdetaan hieman aihetta ja siirrytään Suomen kesään ja festareihin. Mikä oli teille paras festari keikka viime kesänä?

Keijo Niinimaa: Tsekkien Obscene Extreme oli aivan loistava festivaali. Ruotsissa oli festivaali nimeltä Augustibuller, joka oli myös aivan tajuttoman hyvä keikka. Festivaali oli suurelta osin indie- painotteinen, joten oli mukava olla festivaalin rankin esiintyjä.

Millaisia suunnitelmia teillä on ensi kesälle?

Keijo Niinimaa: Vielä ei ole tarkkoja suunnitelmia, koska Avocado Booking buukkailee meitä Eurooppaan ja Fullsteam Agency sitten vuorostaan Suomeen. Varmistuneita keikkoja tähän asti ovat Ranskan Hellfest. Tarkoitus olisi kesällä keikkailla niin paljon, ettei montaa viikonloppua olisi vapaata. Tuleva Euroopan kiertue tulee myöskin toivottavasti auttamaan meitä kesän festivaalien buukkailuissa.

Hieman musiikkimaustasi. Millaista musiikkia itse kuuntelet tällä hetkellä?

Keijo Niinimaa: Viime aikoina olen kuunnellut aika rauhallista musiikkia. mutta aina välillä on soittimessa soinut yhtyeet kuten Pig Destroyer sekä Converge. Odottelen kovasti, että saan uuden Disfearin albumin käsiini, koska odotan siltä paljon. Kun en kuuntele raskasta musiikkia, kuuntelen yhtyeitä kuten My Chemical Brothers.

Kiitoksia haastattelusta ja onnea helmikuun keikoille. Haluatko vielä loppuun lisätä jotain?

Keijo Niinimaa: Kiitoksia vain haastattelusta. Käykää kaikki katsomassa meidän kotisivuilta missä soitamme ja tulkaa keikoille! Vaikka levy löytyy jo torrenteista, niin jos pidätte albumista, niin ostakaa myöskin se.

Luetuimmat

Uusimmat