Rough Grind tamppaa jytämusiikin ytimeen uudella ”The Road Song” singlellään

Kirjoittanut Niko Kuusela - 17.11.2021
Kuva: Petri Damstén

Kotimainen rock-rykmentti Rough Grind lohkaisi keskiviikkona 17.11. ensimmäisen singlen 28. tammikuuta 2022 julkaistavalta kakkosalbumiltaan ”Hardened” (Inverse Records).

Singlellään ”The Road Song” yhtye nostaa stetsonia vanhalle kunnon jytämusiikille, ripottelee mukaansatempaavan tamppauksen sekaan mausteita menneiltä vuosikymmeniltä ja muistuttaa, ettei laadukasta hard rockia tarvitse aina tehdä veren maku suussa – bensa on ihan kelpo vaihtoehto. Asfalttijyrän lailla eteenpäin jyskyttävä uusi kappale antaa viitteitä siitä, että Rough Grindin sävellyskynä on tulevalla albumilla entistäkin terävämpi ja kertosäkeiden tarttuvuus on kiihtymisvaiheessa.

Vuonna 2011 perustettu Rough Grind on ehtinyt julkaista aiemmin EP:t ”Son of a Gun” (2014), ”Four for the Road” (2017) ja ”Trouble or Nothing” (2018) sekä albumin ”Pieces of Resistance” (2020). Julkaisut ovat saaneet kohtuullisen hyvän vastaanoton maailmalla, ja niiden kappaleet ovat yltäneet radioiden soittolistoille muiden muassa Yhdysvalloissa, Kanadassa, Isossa-Britanniassa ja Saksassa.