Royal Blood turhautui yleisöönsä festareilla – käveli pois lavalta keskisormet pystyssä

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 31.5.2023

Festareilla esiintyminen voi olla kaksipiippuinen juttu. Toisaalta paikalla on paljon yleisöä, jossa on toivottavasti mukana sekä faneja että potentiaalisia faneja, jotka eivät vielä tiedä, että tulevat pitämään musiikistasi. On kuitenkin myös täysin mahdollista, että yleisö ei innostu esiintyjästä, sillä joko se on väärään aikaan väärällä lavalla, tai sitten festivaali ja bändin genre eivät välttämättä kohtaa.

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt parin päivän ajan video brittiläisen rockduo Royal Bloodin keikasta BBC Radio 1 -kanavan Big Weekend -festareilla. Yhtye esiintyi festivaaleilla sunnuntaina 28. toukokuuta.

Keskustelu heräsi bändin keulakuvan, basisti-laulaja Mike Kerrin, reaktiosta yleisöön. Twitteriin ladatulla videokoosteella näkyy, kuinka Kerr puhuttelee yleisöä.

”Ehkä minun pitää esitellä meidät, koska kukaan ei tiedä, keitä me olemme. Me olemme Royal Blood ja tämä on rockmusiikkia. Kuka täällä pitää rockista?”, Kerr kysyy, jonka jälkeen vastaa yleisön reaktioon sanomalla: ”Okei, yhdeksän ihmistä.”

Seuraavaksi Kerr pyytää yleisöä taputtamaan rumpali Ben Thatcherille, johon hän reagoi samaan tapaan sarkastisesti.

”Meidän pitää taputtaa itse, koska tuo oli niin säälittävää.”

Kun bändi soitti viimeisen kappaleensa, käveli Kerr pois lavalta keskisormet pystyssä.

Sosiaalisessa mediassa on keskustelu, oliko Kerrin käytös sopivaa. Osa on sitä mieltä, että yleisön olisi pitänyt reagoida paremmin ja osallistua mukaan, toisten mielestä taas Kerrin käytös ei ollut kunnioittavaa yleisöä kohtaan. Osalle Kerrin lavakäytös oli rockia puhtaimmillaan.

Jotkut ovat spekuloineet, oliko Royal Bloodin valinta kyseisille festivaaleille, joissa esiintyy paljon pop-artisteja, räppäreitä ja tanssimusiikkia esittäviä artisteja, oikea. Royal Blood soitti samalla lavalla, jolla esiintyi heitä ennen rock-yhtye Nothing But Thieves. Lisäksi lavalla oli edellispäivänä esiintynyt rockyhtye The 1975, ja toisella lavalla taas kuultiin Thirty Second To Marsin keikka.

Yhtye myös soitti asenteestaan huolimatta keikan loppuun. Setlist.fm -sivuston mukaan bändin settiin sisältyi 7 kappaletta, joka on sama määrä kappaleita kuin heitä edeltäneellä Nothing But Thievesilla.

Mikäli alhaalla ei näy Twitter-upotusta, pääset katsomaan videokoosteen Kerrin käytöksestä tästä.

Luetuimmat

Uusimmat