Royal Republic yhdisti energisen rokin kasaridiskoon – arviossa odotettu ”Club Majesty”

Royal Republic julkaisi vuonna 2016 ”Weekend Man” -albuminsa, jonka myötä ruotsalaisyhtye on kiertänyt esiintymässä intensiivisesti. Vuodet ovat vierineet, ja kun en ole nähnyt yhtyettä sitten vuoden 2017 esiintymisen jälkeen, aloin jo hieman ihmetellä, missä uusi levy viipyy. Niin varmasti ihmetteli moni muukin, mutta ”Club Majesty” julkaistaan ensi viikolla, ja odotukset palkitaan.

Ruotsalaisyhtye on julkaissut tulevalta albumiltaan jo peräti kolme singleä, joista ”Fireman & Dancer” ja ”Boomerang” edustavat yhtyeen tutuinta linjaa olemalla korvamatomaisen tarttuvia ja hauskoja kuunneltavia. ”Anna Leigh” on taatusti yllättänyt monet kuulijat kasarimaisilla disco-vivahteillaan, jotka tulevat herkullisesti esille kertosäkeistöissä. Mikäli satut pitämään kasaridiskosta, voin iloksesi todeta, että sitä on levyllä tiedossa lisääkin.

Albumin toinen kappale ”Can’t Fight The Disco” summaa hyvin sen, mistä ”Club Majestyssä” on kyse: Royal Republic on uusimmalla albumilla edelleen yhtä rock, tarttuva ja viihdyttävä kuin ennenkin. Toimivaan kaavaan on sekoitettu mukaan 80-luvun diskomusiikin piirteitä, ja kuten kappaleen nimikin sanoo – et voi taistella diskoa vastaan. Ja niin se on tämän albumin kohdalla, sillä ”Club Majesty” vie mukanaan.

Vaikka levyllä onkin kasaridiskon elementtejä, ei Royal Republic ole mennyt sieltä, mistä aita on matalin (kuten se ei ole tehnyt aikaisemmillakaan levyillään). Tälläkin albumilla on erityyppisiä kappaleita, joista moni pongahtaa hyvin esille. Esimerkiksi ”Like A Lover” on hitaasti etenevä, varmaotteinen sekä kiusoitteleva – aivan kuin stereotyyppinen naistenkaataja, tai miksei miesten. ”Fortune Favors” on sen sijaan aavistuksen uhkaavan oloinen, kun Adam Grahn laulaa matalalta ja päästää suustaan tavallista tylympiä sanoja.

Ruotsalaisyhtyeen sanoitukset eivät ole yleensä kovinkaan syvällisiä, mutta kappaleen ”Stop Movin’” pinnallisuus on jo taidetta. Kyseisellä kappaleella Royal Republic todistaa, miten hyvin kappaleen voi luoda lähinnä toistamalla kappaleen nimeä. Levyn päättävä ”Bulldog” tuo vastaavasti loistavasti esille ruotsalaisyhtyeelle ominaista humoristista otetta. Voin taata, että kuultuasi ”Bulldogin” kerran muistat sen vielä hyvin pitkään.

Kun tutustuin Royal Republiciin yhtyeen ”Weekend Man” -albumin kautta, muistan hyvin, miten ruotsalaisyhtyeen asenne, energisyys ja soundi tekivät minuun vaikutuksen. Royal Republicin persoonallinen tyyli kaappasi mielenkiintoni, eikä se hälvene ”Club Majestyn” myötäkään vaan päinvastoin se vain kasvaa yhtyettä kohtaan. Vaikka Royal Republic ei ole tehnyt suuria uudistuksia tyylinsä, toimii ”Club Majesty” albumina hyvin. Levyä on mukava kuunnella, ja se vie mukanaan. Levyä kuunnellessa syntyy ennen kaikkea halu nähdä Royal Republic esiintymässä, jotta voisi nähdä, miten hyvin uudet kappaleet toimivat keikalla – aivan kuten minulle kävi myös ”Weekend Manin” kohdalla. ”Club Majesty” on hyvä albumi, joka todistaa, että ruotsalaisyhtye on edelleen vimmaisessa ja luovassa vedossa.

8/10

Kappalelista:

 1. Fireman & Dancer
 2. Can’t Fight The Disco
 3. Boomerang
 4. Under Cover
 5. Like A Lover
 6. Blunt Force Trauma
 7. Fortune Favors
 8. Flower Power Madness
 9. Stop Movin’
 10. Anna Leigh
 11. Bulldog

Royal Republic Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua