Ruisrock julkaisi lisää esiintyjiä ensi kesälle

Ruisrock 2016Turun Ruissalossa 8.-10.7. juhlittava Ruisrock julkistaa lisää ohjelmakattauksestaan. Mukana on yhteensä 32 kansainvälistä ja kotimaista kärkinimeä ja uutta lupausta. Festivaalin jenkkivahvistukseksi saapuu maailmanluokan räppäri-tuottajapari Macklemore & Ryan Lewis (USA), jotka ovat ”Thrift Shop” ja ”Can’t Hold Us” -jättihittien ja palkintoja kahmineen ”The Heist -albumin takana. Kaksikko valmistelee uutta albumia, jolta on tähän mennessä lohkaistu nimekkäiden vierailijoiden tähdittämä ”Downtown”.

Toinen ulkomainen vahvistus on kovaa nostetta nauttiva brittitrio Years & Years (UK), joka kiersi viime vuonna loppuunmyydyillä areenoilla. Suomalaisia aiemminkin villinnyt yhtye tunnetaan energisistä esiintymisistään, joilla jokainen biisi kuulostaa hitiltä.

Ruissalossa nähdään myös tanskalainen elektropop-artisti (DK), joka julkaisi juuri Major Lazerista tutun Diplon tuottaman Kamikaze-sinkun. Miljoonia katselu- ja kuuntelukertoja keränyt kappale on ensimmäinen lohkaisu tulevalta kakkosalbumilta. Major Lazerin ja DJ Snaken Lean On -hitillä esiintymisensä myötä kansainväliseen tietoisuuteen noussut artisti on yksi eurooppalaisen popin kiinnostavimmista nimistä, jonka oli tarkoitus esiintyä Ruissalossa jo viime vuonna. Ääniongelmien vuoksi peruuntunut keikka nähdään onneksi tulevana kesänä, kun tyyli-ikoni saapuu Turkuun.

Ruotsista Suomen Turkuun saapuu kaksi upeasta äänestään tunnettua laulajatarta, Zara Larsson ja Seinabo Sey. Vasta 19-vuotias laulajalahjakkuus Zara Larsson on herättänyt kansainvälistä huomiota hiteillään Lush Life ja Never Forget You ja saavuttanut hyvän jalansijan myös Suomessa. Tummaäänistä pop-komeettaa Seinabo Seysta puolestaan odotetaan Ruotsin seuraavaa maailmanlaajuista artistibreikkausta. Seinabo Seyn soulahtavaa popia kuullaan myös tänään Tavastialla loppuunmyydyllä keikalla.

Kotimaisesta kärkikaartista nähdään mm. supersuositut JVG, Antti Tuisku, Chisu,SANNI, Anna Puu, Stig, Anna Abreu ja Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, joka vetää Ruissalossa yhden kesän harvoista keikoistaan. Maija Vilkkumaa, Ismo Alanko ja J. Karjalainen edustavat festivaalin pitkän uran tehneitä jättinimiä. Ronya,Ellinoora, Paperi T ja Roope Salminen & Koirat tuovat kattaukseen tuoretta verta. Festivaalin raskaamman sarjan vahvistukset ovat Stam1na, Diablo ja Maj Karma, joka tekee odotetun paluun lavoille. Ruisrockissa nähdään myös soolokeikoillaan PMMP:stä tutut Vesala ja Mira Luoti.

Festivaalin ensimmäiset, jo julkaistut kiinnitykset tälle vuodelle olivat huippusuosittu yhdysvaltalainen elektrokokoonpano Major Lazer, ranskalainen elektropop-yhtye AIRsekä kotimainen megatähti Cheek.
 
Ruisrockin pääyhteistyökumppaneina jatkavat Sinebrychoff, LähiTapiola ja YleX.

Ruisrockin kolmen päivän perusliput ovat nyt myynnissä Tiketissä, Ticketmaster Suomessa ja Lippupisteessä. Lipun hinta on 145 euroa.

Varmistuneet artistit:
MACKLEMORE & RYAN LEWIS (USA), MAJOR LAZER (USA), CHEEK, AIR (FR), YEARS & YEARS (UK), MØ (DK), ZARA LARSSON (SWE), SEINABO SEY (SWE), JVG, CHISU, ANTTI TUISKU, ISMO ALANKO, SANNI, J. KARJALAINEN, STAM1NA, RICKY-TICK BIG BAND & JULKINEN SANA, VESALA, ROOPE SALMINEN & KOIRAT, SCANDINAVIAN MUSIC GROUP, ANNA ABREU, STIG, DIABLO, MAIJA VILKKUMAA, ANNA PUU, PAPERI T, TEFLON BROTHERS, OLAVI UUSIVIRTA, MIRA LUOTI, RONYA, ELLINOORA, MAJ KARMA, SANTA CRUZ

Kommentoi julkaisua