Kuva: Niko Sihvonen

Ruisrock julkisti lisää esiintyjiä: Festivaalin päiväkohtainen ohjelma selvillä

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 22.2.2023

Ruisrockiin kiinnitetty yhdysvaltalainen rap-sensaatio Yeat on muotoutumassa kokeellisen rapin pioneeriksi. Myös viraali-ilmiönä tunnettu artisti rikkoo perinteisen rap-kappaleen rakenteita ja venyttää englannin kielen sääntöjä tyylillä, joka on tuonut tekijälle kansainvälistä menestystä.

Yeatin tapaan Ruisrock-sunnuntaille on kiinnitetty myös RnB-duo Emotional Oranges. Funkista ammentava yhdysvaltalaiskokoonpano on tunnettu kokeilevasta otteestaan ja salaperäisyydestään: yhtye paljastaa kasvonsa vain keikoillaan – ja silloinkin fanit saavat vain vilauksen mystisten tekijöiden henkilöllisyyteen.

Myös kansainvälinen pop-ohjelma vahvistuu. Ruisrockin tuore kiinnitys Zara Larsson on ruotsalaisen popin suurnimi, joka on tunnettu poikkeuksellisesta kansainvälisestä menestyksestään. Ruisrock-perjantaina esiintyvä artisti on saanut julkisuutta ”Lush Lifen” kaltaisilla jättihiteillään ja feministisillä kannanotoillaan.

Kotimainen ohjelma kasvaa

Ruisrockissa lavalle nousevat jo vuosikymmenen soittolistoja hallinnut rap-duo JVG ja kansainvälistä suosiota niittänyt Alma. Pop-kattaus vahvistuu myös vasta uutta musiikkia julkaisseella Maustetytöillä, ABREUlla ja aiemmin helmikuussa julkaistulla Samu Haberilla. Elektropoppia Ruisrockiin tuovat Ruusut ja Malla.

Ruisrockin kotimainen rap-kattaus laajenee monella nimellä. Lavalle nousevat eilen julkaistu UMK-ennakkosuosikki Käärijä, melankolista rapia tekevä Lauri Haav, suosittu Karri Koira, kiinnostava kollaboraatio Eevil Stöö & Stepa ja ystävänpäivänä julkaistu Gasellit. Lisäksi Ruisrockissa nähdään palkittu jazz-muusikko Linda Fredriksson Juniper ja räväkkä punk-kokoonpano Huora.

Ruisrock järjestetään 7.–9.7.2023 Turun Ruissalossa. Lisää artistijulkistuksia on luvassa kevään aikana. Artistijulkistuksen myötä myös festivaalin edelleen kasvava päiväkohtainen ohjelma on julki ja kaikki lipputyypit myynnissä Tiketissä.

22.2.23 mennessä julkaistut artistit:
ABREU
Aliisa Syrjä
Alma
Anna Puu
Apulanta
Antti Tuisku
BEHM
Benjamin
BESS
Cledos
Costi
Denzel Curry (US)
Eevil Stöö & Stepa
Ege Zulu
Emotional Oranges (US)
Erika Vikman
Etta
Gasellit
Gettomasa
Haloo Helsinki!
Huora
Isac Elliot
jambo
Jami Faltin
JVG
Karri Koira
KUUMAA
Käärijä
Lauri Haav
Lil Nas X (US)
Linda Fredriksson Juniper
Machine Gun Kelly (US)
Maija Vilkkumaa
Malla
Maustetytöt
Mouhous
Nelli Matula
Olavi Uusivirta
pehmoaino
PinkPantheress (UK)
Ramses II
Ruusut
Samu Haber
Sexmane
Skrillex (US)
slowthai (UK)
Vesala
VIIVI
Yeat (US)
Yona
Younghearted
Yung Lean (SE)
Zara Larsson (SE)

Luetuimmat

Uusimmat