Ruisrock julkisti liudan uusia esiintyjä: Turnstile saapuu Ruissaloon

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 17.11.2021

Ruisrockiin kiinnitetty yhdysvaltalaisartisti Megan Thee Stallion on vakiinnuttanut asemansa räpnimien kärkikastissa. Isoja hittejä julkaissut artisti on nimetty mediassa muun muassa vuoden räppäriksi ja viime vuonna ilmestynyt Good News vuoden debyyttialbumiksi. Artisti uskaltaa ottaa myös kantaa. Kolminkertainen Grammy-voittaja on kirjoittanut mustien naisten oikeuksista The New York Timesiin, ja yhdysvaltalainen Time-lehti listasi hänet viime vuonna sadan vaikuttavimman ihmisen joukkoon.

Ruisrockissa nähdään sunnuntaina myös indieilmiö ja vaihtoehtopopin soihdunkantaja beabadoobee, jonka ensijulkaisu ”Coffee” keräsi satojatuhansia kuunteluita vain päivissä. Uskomattomaan nousukiitoon lyhyessä ajassa kiihdyttänyt artisti on kerännyt itselleen omistautuneen fanikunnan ja saanut kriitikoilta ylistystä.

Festivaalin ohjelmaa vahvistavat niin ikään megatähtien joukkoon noussut yhdysvaltalaisräppäri Polo G ja maailmanluokan poplaulaja, brittiläinen Anne-Marie. Yhdysvaltain Baltimoresta ponnistava Turnstile venyttää puolestaan hardcorepunkin rajoja. Bändin kolmas studioalbumi, viiden tähden arvioita kerännyt ”Glow On” ilmestyi elokuun lopussa.

Kotimaisista artisteista Ruisrockin kattausta täydentävät kriitikoiden hehkuttama Jesse Markin, suomalaista hiphop-kenttää uudistava F, debyyttialbumia valmisteleva Louie Blue ja improvisaatioon perustuvilla live-esiintymisillä ihastuttava Arppa. Uusia kiinnityksiä ovat myös ABREU, costee, Pyhimys, Evelina, jambo ja william.

Ruisrock järjestetään 8.–10.7.2022 Turun Ruissalossa. Lisää artistijulkistuksia on luvassa talven aikana. Festivaalin liput ovat myynnissä Tiketissä, ja osa lipputyypeistä on varattu loppuun. Hotellipaketteja festivaalille myy Visit Turku.

17.11. mennessä julkaistut artistit:

Major Lazer (US)
Martin Garrix (NL)
Megan Thee Stallion (US)
Anne-Marie (UK)
beabadoobee (UK)
girl in red (NO)
Polo G (US)
The Ark (SE)
Turnstile (US)
Antti Tuisku
Haloo Helsinki!
JVG
Tehosekoitin
ABREU
Behm
Gasellit
Ellinoora
Erin
Evelina
Kaija Koo
Maustetytöt X Agents
Mikael Gabriel
Olavi Uusivirta
Pyhimys
Ruusut
SANNI
Vesala
william
Arppa
costee
Erika Vikman
F
Hassan Maikal
Ida Paul & Kalle Lindroth
jambo
Jesse Markin
Kube
Louie Blue
Luukas Oja
Mouhous
Pihlaja
Rosa Coste
Ursus Factory
Viivi
Yeboyah