Ruisrock 2019, Kuva: Eevamaija Virtanen

Ruisrockia juhlitaan viikonloppuna: festivaali tekee paluun suurena ja näyttävänä

Kirjoittanut Niko Kuusela - 5.7.2022

Ruisrockia juhlitaan Turussa kahden vuoden tauon jälkeen. Festivaalin 110 esiintyjästä koostuva ohjelmakattaus on laajempi kuin koskaan, ja festivaaliviikon kynnyksellä ohjelmaa kasvatettiin uusilla nimillä. Monipuolisen ohjelmiston lisäksi Ruissalo täyttyy taiteesta, elämyksistä ja yli 100 000 ihmisestä.

Ruisrock tekee näyttävän paluun. Jo 51. kerran järjestettävän festivaalin ohjelmakattauksessa on tilaa niin maailmanluokan tähdille, suomalaisille huippuartisteille kuin nousevillekin nimille. Kansainvälisistä artisteista nähdään muun muassa konemusiikin legendat Major Lazer ja Martin Garrix, hip hopin suunnannäyttäjä Megan Thee Stallion, tunnettu glamrock-bändi The Ark ja räpin suurnimi Playboi Carti. Kotimaisista artisteista nähdään Antti Tuisku, JVG, Haloo Helsinki!, Blind Channel ja kymmeniä muita.

Festivaaliviikon aluksi Ruisrock kiinnitti neljä kotimaista nousevaa nimeä: lavalla nähdään reggaetonista ammentava El Migu, viime viikolla JVG:n kanssa musiikkia julkaissut Costi, ”Mon Ami” -hitin takana oleva T Swoop ja rap-kentällä kiinnostusta herättävä nimi Ares. Nousevaa suosiota nauttivia esiintyjiä yhdistävät mielenkiintoinen ote hip hop -musiikkiin, kasvava maine suomalaisella musiikkikentällä ja alati lisääntyvät suoratoistojen määrät. Artistit esiintyvät yhteiskeikalla Ruisrock-perjantaina legendaarisella Teltta-lavalla.

”On vaikea pukea sanoiksi tätä tunnetta, miten upeaa on päästä jälleen avaamaan festariportit tulevana perjantaina. Ruisrock palaa upeampana kuin koskaan ja olen todella ylpeä käsittämättömän laajasta 110 esiintyjän ohjelmistostamme, joka esittelee huikean kattauksen uransa hyvin eri vaiheissa olevia artisteja suurista maailmantähdistä tuoreisiin lahjakkuuksiin”, kertoo Ruisrockin promoottori Mikko Niemelä.

Niemelä lisää lipunmyynnin olevan erittäin vilkasta ja toteaa, että käsillä on viimeiset hetket hankkia lippu, jos mielii mukaan nauttimaan Ruisrockin riemukkaasta runsaudensarvesta.

Musiikin lisäksi Ruisrock panostaa yleisön kokonaisvaltaiseen festivaalikokemukseen visuaalisesti näyttävien taideteosten, kiinnostavien aktiviteettien ja ensiluokkaisten ravintolapalveluiden kautta. Festivaali ottaa keskiöön yleisön hyvinvoinnin, kun alueelle tuodaan Mieli ry:n Huolituoli henkisen tuen tarjoamista varten. Huolituolin lisäksi häirintäyhteyshenkilö tarjoaa henkistä tukea häirintätapauksissa.

”Festivaalin järjestäjinä tunnemme vastuumme yleisöstämme. Elämyksiä pursuavan viikonlopun aikana haluamme varmistaa, että myös kaikkien osallitujien henkistä hyvinvointia tuetaan. Tavoitteenamme on luoda Ruisrockista mahdollisimman turvallinen tila, jossa syntyy kaikin puolin täydellisiä festivaalimuistoja”, kiteyttää Niemelä.

Festivaalikokemuksen rakentamiseen panostetaan myös aktiviteeteissa. Alueelta löytyy silent disko, legendaarinen Reivikontti, täysin uusi Brooklyn Takapiha -venue ja ennätyslaaja DJ-kattaus. Alueella pääsee myös esports-kokemuksen äärelle, astrologialuennan pariin ja erilaisiin hemmotteluhoitoihin. Nähtävää ja koettavaa on ympäri festivaalialuetta.

Ruisrock järjestetään 8.–10.7. Turun Ruissalossa. Festivaalin liput ovat myynnissä Tiketissä, ja osa lipputyypeistä on varattu tai myyty jo loppuun.

Ruisrock 2022:
Major Lazer (US)
Martin Garrix (NL)
Megan Thee Stallion (US)
Playboi Carti (US)
Polo G (US)
The Kid LAROI (AU)
A36 (SE)
Anne-Marie (UK)
beabadoobee (UK)
Clairo (US)
girl in red (NO)
Imanbek (KZ)
The Ark (SE)
Turnstile (US)
Antti Tuisku
Haloo Helsinki!
JVG
Tehosekoitin
ABREU
Behm
Blind Channel
Chisu
Cledos
Gasellit
Gettomasa
Ellinoora
Erin
Evelina
ibe
Kaija Koo
Maustetytöt X Agents
Mikael Gabriel
Olavi Uusivirta
Pyhimys
Ruusut
SANNI
Sexmane & Isaac Sene
Vesala
Vesta
william
Adikia
Arppa
BESS
Costee
Cyan Kicks
D.R.E.A.M
Ege Zulu
El Migu, T Swoop, Costi & Ares
Erika Vikman
Etta
F
Hassan Maikal
Ida Paul & Kalle Lindroth
jambo
Jesse Markin
Jotti Singh
Kauriinmetsästäjät
Kissa
Kube
Lauri Haav
Lost Society
Louie Blue
Luukas Oja
Marko Haavisto & Poutahaukat
Matriarkaatti
MC KOO
Melo
Mouhous
NCO
Nelli Matula
Nelma U & Safira
Paha Vaanii
Pambikallio
Pasa
Pehmoaino
Pekka Nisu
Pesso
Pihlaja
Pins.ku
Punomo
Ramses II
Rosa Coste
Ruissalo Amping
Sara Bee
Sofa
Tavastian Lauantaidisko
Teini-Pää
The Vantages
Turisti
Underclass
Ursus Factory
Vepu
Viivi
Yeboyah
Younghearted
Yrjänä
Bitchez and Bangerz
DJ Anttipiootti
DJ Kolkka
DJ Nita
DJ Shy grl
DJ Ulrika
DJ Vicky