Yleisö - Ruisrock - 2023

Ruisrockin ensimmäiset esiintyjät julki ensi kesälle

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 30.11.2023

Ruisrockiin kiinnitetty hurmaava Louis Tomlinson on tullut alun perin tutuksi järkälemäisen suosion saaneesta One Directionista, joka on yksi 2010-luvun menestyneimpiä yhtyeitä. Artistin albumit kappaleineen ovat saaneet huomiota maailmanlaajuisesti mm. eri maiden Top-listojen kärkipaikkojen muodossa.

Ruisrockissa esiintyvä Offset on yksi yhdysvaltalaisen rap-skenen isoista nimistä. Valtavan suosion saavuttaneen artistin tuotannon toistomäärät lasketaan miljardeissa. Hän on tehnyt myös yhteistyötä monien merkittävien artistien, kuten Travis Scottin, French Montanan, Tygan ja Kendrick Lamarin kanssa.

Elektronista musiikkia kevyellä pop-vivahteella tarjoilee The xx:stäkin tuttu Romy ja mm. afrobeatsia, dancehallia ja grimeä yhdistelee taitavasti brittiläinen rap-artisti J Hus. Jännittävää rave-poppia Ruissaloon tuo ruotsalainen Yaeger.

Kotimaisten huippunimien ohjelmisto kasvaa

Ruisrockin ohjelmisto täydentyy monipuolisella kattauksella kotimaisia artisteja. Festivaalille on kiinnitetty suomalaisen popmusiikin kuningatar Kaija Koo sekä valtaisaa suosiota saavuttaneet valovoimaiset artistit BEHM ja Ellinoora. Suomirap-ohjelma täydentyy vahvasta lavakarismastaan tunnetun Gettomasan, uudempaa aaltoa edustavan Sexmanen ja ensi vuonna 15-vuotista uraansa juhlivien Gasellien toimesta.

Popmusiikkia tarjoilevat Bee sekä musiikkikollektiivi Bämä, joka yhdistelee rohkeassa musiikissaan myös rap- ja klubimusiikkia. Riehakasta live-energiaa Ruisrockiin tuo tinkimättömästä tyylistään tuttu Ursus Factory ja jo yli vuosikymmenen Suomen musiikkitaivaan kirkkaimpiin tähtiin lukeutunut Robin Packalen.

Julkistuksen myötä edullisempien Early Bird -lippujen myynti päättyy tulevana sunnuntaina 3.12. klo 23.59. Lippuja on rajoitettu määrä.

Ruisrock järjestetään 5.–7.7.2024 Turun Ruissalossa. Festivaalin kolmen päivän liput ovat myynnissä Tiketissä.

30.11. mennessä julkaistut artistit:

Bee
BEHM
Bämä
Ellinoora
Gasellit
Gettomasa
J Hus
Jenni Vartiainen
Kaija Koo
Lauri Haav
Louis Tomlinson
Offset
PMMP
Robin Packalen
Romy
Sexmane
Ursus Factory
Yaeger

Luetuimmat

Uusimmat