Ruisrockissa 16 000 juhlijaa ensimmäisenä päivänä

Ruisrock-perjantai keräsi Ruissalon festivaalialueelle 16 000 juhlijaa. Väki viihtyi lempeässä säässä monipuolisen musiikkitarjonnan parissa. Perjantain odotetuin esiintyjä ainakin yleisömäärän perusteella oli 2000-luvun alussa tauolle vetäytynyt ja viime vuonna comeback-kiertueensa aloittanut brittipop-suuruus Pulp. Niittylavan edusta huokui nostalgiaa, kun yhtye päästeli ilmoille hittejään, kuten ”Disco 2000”, ”Common People” ja ” Do You Remember The First Time?”. Hyväntuulinen ja juttutuulella ollut Jarvis Cocker muistelikin ensimmäistä kertaansa Ruisrockissa vuonna 1996 sekä esitteli myös suomenkielen taitojaan.

Muistoja heräteltiin myös Telttalavalla, kun ruotsalainen hardcorepunkin kulttinimi Refused todisti olevansa kovassa iskussa yhä 14 vuoden tauon jälkeen. Perjantain villeimmät tanssit järjesti Ruisrockin ikisuosikki, irkkupunk-yhtye Flogging Molly ja Niittylavan eteen suuren väkijoukon keräsi myös Disco Ensemble kesän ainoalla Suomen-festarikeikallaan. Yhden harvoista kesän keikoistaan heitti myös tauolta palannut The Rasmus.

Ruotsin naapurit tarjosivat sekä heleyttä että raskautta, kun poppari Veronica Maggio ja metaliyhtye Mustasch soittivat peräjälkeen Rantalavalla. Festaripäivän moninaisuutta korostivat myös yhdysvaltalaiset bluesrockyhtye Rival Sons sekä psykedeliapopparit Yeasayer. Kotimaiset lauluntekijät olivat edustettuina eri sukupolvista, kun lavoilla nähtiin Olavi Uusivirta, Herra Ylppö & Ihmiset sekä Kauko Röyhkä, joka tarjosi nostalgisia hetkiä Narttu-yhtyeensä kanssa. Kaikkiaan päivän aikana nähtiin 18 artistia.

Myös kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki oli saapunut Ruisrockiin kuuntelemaan suosikkiyhtyettään Pulpia ja tapasi festivaalilla yhtyeen keulakuvan Jarvis Cockerin.

Huomenna juhlat jatkuvat ja festivaalin portit avataan yhdeltä. Lauantaina Ruissalossa ollaan synttäritunnelmissa, sillä Ruisrockin lavoilla jo vuodesta 1983 viihtynyt Michael Monroe heittää 50-vuotisjuhlakeikkansa Rantalavalla asiaankuuluvine yllätyksineen. Lauantain odotetuimpia nimiä ovat myös kansainvälisesti menestynein suomalaisyhtye Nightwish sekä ruotsalainen The Cardigans uniikilla paluukeikalla, jolla kuullaan kokonaisuudessaan yhtyeen ”Gran Turismo”-menestysalbumi. Juhlatunnelmasta vastaavat myös Santigold, Amorphis, Apocalyptica, Chisu, Fintelligens, Huoratron, Paleface & Räjähtävä Nyrkki, Pariisin Kevät, PMMP, Scandinavian Music Group, Stam1na ja monet muut.

Lippuja Ruisrockiin on saatavissa koko viikonlopun ajan Tiketistä, Turun kauppatorin Ruisrock-kioskilta ja portilta. Lippupalvelussa la-su- ja lauantain päivälippujen myynti loppuu lauantaina klo 10 ja sunnuntain päivälippujen myynti loppuu lauantaina klo 21.

Kommentoi julkaisua