Ruisrockissa uusi kävijäennätys

Ruisrock 2014Ruisrock teki tänä vuonna uuden yleisöennätyksen, kun kolmen päivän aikana festivaalivieraita oli Turun Ruissalossa yhteensä 93 000. Perjantai ja lauantai olivat loppuunmyytyjä 35 000 yleisöillään, sunnuntaina juhlijoita oli 23 000. Ruisrockin aikaisempi yleisöennätys on vuodelta 2009, jolloin festarivieraita oli 92 000.

Ruisrock tarjosi tänä vuonna monipuolisesti herkkuja eri musiikkigenreistä; sopivassa suhteessa maailmantähtiä, kotimaisia kansansuosikkeja sekä kiinnostavia tuoreita kykyjä. Helteisenä päätöspäivänä yleisöä hellittiin, kun lavoilla nähtiin iso kattaus ulkomaisia tähtiä; Wiz Khalifa, Phoenix, Suede, First Aid Kit, You Me At Six, Tame Impala, The 1975 sekä massiivisen yleisömeren kerännyt ruotsalaistulokas Icona Pop. Kotimaisten artistien kirjo vaihteli Robinin koko Telttalavan täyttäneistä bileistä Vesa-Matti Loirin herkkään tulkintaan täydellä rannalla. Viikonlopun jättiyleisöjä keräsivät muun muassa David Guetta, The Offspring, Studio Killers ja Bastille.

”Mielestäni tämän vuoden huikea onnistuminen oli monien tekijöiden summa ja pitkäjänteisen työn tulosta. Loistavien artistien lisäksi festivaali itsessään on viikonlopun yksi pääesiintyjistä ja siinä on vetovoimaa. Festivaalille tullaan ystävien kanssa viettämään kesän parasta viikonloppua ja katsomaan mahtavia esiintyjiä. Kaikki sujui suunnitellusti ja vuoden 2014 Ruisrock oli kaikilla mittareilla mitattuna uskomaton menestys”, toteaa promoottori Mikko Niemelä.

Artistikattauksen lisäksi yleisö kiitteli festivaalin monipuolista oheisohjelmaa sekä ruoka- ja juomatarjontaa. Väki viihtyi rannalla ja Ruissalon vehreydessä nauttien muun muassa Hans Välimäen Rikhards at Ruissalo –ravintolan herkuista, viini- ja samppanjabaarien tarjonnasta sekä uudesta erikoisolutbaarista. Alueohjelma tarjosi näkemistä, kokemista ja tekemistä visuaalisesta taiteesta, teatteriin ja sirkukseen sekä vesisotaan, bingoon ja muihin aktiviteetteihin. Festivaali oli lämpimässä säässä yhdessäolon juhlaa. Poliisin ja järjestyksenvalvonnan näkemyksen mukaan festivaali sujui todella rauhallisesti suuresta yleisömäärästä huolimatta.

Ensi vuonna Ruisrock juhlitaan Turun Ruissalossa 3.-5. heinäkuuta. Festivaalin kolmen päivän liput tulevat myyntiin Tiketissä huomenna 7.7. klo 12.00 vuoden 2014 hinnalla 125 euroa.

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: