Runneltu – Aivotyömaa (EP)

Runneltu - AivotyömaaVäkivaltaisen vaaleanpunaisiin kansiin verhottu ”Aivotyömaa EP” on Runneltu-yhtyeen toinen varsinainen julkaisu, joka pitää sisällään viisi keskimäärin puolentoista minuutin mittaista punk/HC/metallirypistystä, joissa keskitytään onnistuneesti oleelliseen ja vältetään vaivattomasti geneerisyyteen kaatuminen.

Raivon vallassa” käynnistää EP:n ilman turhia selittelyjä, ja pian päästään nyökyttelemään päätä mukavasti rullaavan rytmiosaston ja raikkaalta luomutuotannolta kuulostavien kitarariffien parissa. Laulupuoli vaihtelee asenteellisen matalan lausunnan ja kireämmän ylärekisterin välillä, joista ei heti uskoisi, että ne lähtevät samasta kurkusta. Joku saattaisi pitää ulosantia liian monotonisena tai ohuena, mutta nämä ovat niitä kuuluisia mielipideasioita.

Sikiökäärmeet” jatkaa hieman metallisemmalla meiningillä kuin punkimpi levynavaaja olematta kuitenkaan tyylillisesti liian erilainen. Bändin alkuaikojen grindcore-vaikutteet kuuluvat mukavina mausteina läpi levyn. Musavideonkin poikinut ”Siantuntijat” lienee tämän julkaisun iskevin kappale groovaavalla otteellaan. Biisi tiivistää hyvin Runnellun kyvyn tehdä musiikkia, jossa on punainen lanka koko keston ajan mutta silti sopivasti mielenkiintoa kutkuttavia mausteita ja koukkuja, että kuulija ei pääse puutumaan.

Bändin soinnista kuulee, että se on päättänyt tehdä juuri omaa juttuaan niin sanoitusten kuin musiikinkin puolesta, kuten ”Soitamme musiikkia” julistaa: ”Miettimättä leimoja, lokeroita / soitamme musiikkia.” Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Runneltu olisi jokin sillisalaatti, vaan se on hyvinkin tyylitajuinen yhtye, jonka kokemus kuuluu musiikin ja sanoitusten yhteensovituksessa ja tietyssä vapautuneisuudessa.

”Takaraivossa” jättää ”Aivotyömaa EP:n” kuunnelleen nälkäiseksi: tämä olisi saanut kestää pidempäänkin! Toisaalta on hienoa, että Runneltu on malttanut pitää julkaisun keston maltillisena, jolloin sen jaksaa kuunnella parikin kertaa putkeen. ”Aivotyömaa EP” on myös omiaan herättämään kiinnostusta yhtyettä ja sen tulevia tekemisiä kohtaan.

8 / 10

Kappalelista:
1. Raivon vallassa
2. Sikiökäärmeet
3. Siantuntijat
4. Soitamme musiikkia
5. Takaraivossa

www.runneltu.com
www.facebook.com/Runneltu-56104398815/
www.youtube.com/user/Runneltu

Kirjoittanut: Samuel Puukari

Kommentoi julkaisua