Ruodinnassa melodisen hardcoren uusi aalto, Carry the Weight – Low Points -EP

 

“A Gringo, Panamanian and three Finns walk into a bar… and form a band.”

Carry The Weight, kansainvälinen melodinen hardcorekokoonpano Helsingistä julkaisee uuden EP:nsä “Low Points” 30.10.2018, ja sen voi ennakkotilata iTunesista jo kymmentä päivää aikaisemmin, 20.10.

Keväällä 2017 perustettu yhtye lähti nopeaan kasvuun julkaistuaan ensimmäisen singlensä viime vuonna. Nyt pienen keikkailun ja kokoonpanon vakiintumisen jälkeen yhtye julkaisi syyskuussa singlen “Never Felt Better musiikkivideon kera. Odotettu EP on huomioitu myös upeasti ulkomailla, sillä Carry The Weight lähtee kiertämään Keski-Eurooppaa marraskuussa yhdeksälle eri keikalle. Kahdella viimeisellä keikalla on mukana myös kotimainen uusi beatdown-yhtye Voice Of Treason.

Vaikka CTW nimittää itseänsä melodiseksi hardcoreksi, on heidän musiikkinsa enemmän hardcorea, melodisuus on lähinnä lisämausteena antamassa vähän rauhallisempia hengenvetoja. “Low Points” -julkaisusta paistaa läpi vahvasti inspiraation lähteenä toimineet bändit, kuten Counterparts tai Touche Amore.

EP:n toinen raita, We Refuse to See ,tuo esiin bändin kykyä kirjoittaa rankkoja breakdowneja, kun taas seuraava “Live and Learn on suoraa tinkimätöntä hardcorea. Yksi parhaista biiseistä ehdottomasti tältä julkaisulta!

 “Destroy & Reshape”  tuo esiin edellämainitut melodiset puolet bändistä. Julkaisun viides ja viimeinen “My Name is Farewell” tuo mieleeni suuresti Worthwhilen ensimmäisen levyn kaikessa melankolisuudessaan sekä tunteiden ilmaisussa. Laulaja Pete tekee upeaa työtä ja saa lopun kuulostamaan siltä että bändi ei varmasti ole antanut kaikkeansa vielä.  Mielestäni loistava lopetus vaatimattoman lyhyelle “Low Points” -EP:lle.

Vaikka bändi ei olekaan keksinyt pyörää uudelleen uskon, että seuraava Carry The Weight-julkaisu tulee olemaan entistä kovempi ja itsevarmempi. Yhtye on todellakin löytänyt oman soundinsa tällä EP:llä.

Alla on nähtävissä ensimmäisen raidan, “Never Felt Better -singlen musiikkivideo. Biisin löydät myöskin Spotifysta.

 

8-/10

Kappalelista:

  1. Never Felt Better
  2. We Refuse To See
  3. Live And Learn
  4. Destroy & Reshape
  5. My Name Is Farewell

Kommentoi julkaisua