Ruoja – Kolmiomaailma (EP)

Ruoja Kolmiomaailma EP 2013Joensuusta juontaa juurensa yhtye nimeltä Ruoja, tarjoillen uuden EP:n muodossa tuotoksen nimeltä ”Kolmiomaailma”. Genrekseen he ilmoittavat suomenkielisen death/thrash metallin, mistä ensimmäiset mielikuvat ovatkin kenties Sotajumala ja Verjnuarmu. Vaikka kyseisen genren alla ovatkin, on ilmiasu kuitenkin yleisesti hieman vähemmän runnovampi kuin edellä mainittujen, vaikka nopeampiakin kohtia kappaleissa on.

Ensimmäinen kappale alkaa suvantomaisesti ja alkunsa puolesta maalailee hieman progevivahteista ulosantia, tempon pysyessä hitaana ja kitaroiden soittaessa synkkää melodiaa. Säkeistöön lähtiessä kappale kuitenkin lähtee käyntiin ja palaa perusgenrensä teemoille. Kertosäe kuitenkin palaa hitaampaan teemaan, ja tunnelma tuo ainakin allekirjoittaneelle jostain syystä mieleen lahtelaisen dark metallin messiaan Mustan Kuun Lapset. Kenties puhtaan kitaran soittama melodia luo tämän mielikuvan.

Ensimmäisen kappaleen loppu pohjustaa hyvin seuraavan rallin alkuun, joka esitteleekin nyt ensikertaa bändin toista vaikuttavaa genreä, thrash metallia. Kappale on EP:n nimikkoraita ja onkin teemallaan ja lauluosuuksillaan iskevä suomalaisen thrashin ilmentymä. Viittaus astetta tummempaan Mokomaan voisi olla paikallaan. Samalla vaihteella jatkaa EP:n keskimmäinen, ja oikeastaan neljäskin raita, kääntäen vain nopeutta asteen verran kovemmalle. Parivaljakko tuo myös esille hieman yhtyeen groovea, avaten oven melodiselle riffittelylle ja muutaman tahdin sooloiluillekin. Lopuksi homma vielä kurotaan pakettiin palaamalla alun teemaan, kuten asiaan kuuluukin.

Lopetusraita ottaa runnovamman, hitaamman tyylin, mikä voisi olla tuttu esimerkiksi Cannibal Corpsen hitaammista kappaleista, kuten ”Sentenced To Burn”. Tyyli sopii hyvin kappaleeseen ja kertosäkeen riitasointuinen riffi luo pahamaineisen tunnelman – hyvä muottiinsa sopiva lopetus.

Suurin ongelma nauhoitteessa on mielestäni se, että kappaleet tuntuvat loppuvan jotenkin kesken. Oikeastaan joka ikinen, poisluettuna neljäs raita jonka lopussa on kuultavissa lyhyt kitarariffi, joka ikään kuin viimeistelee sen. Biiseissä on kyllä potentiaalia ja suomenkielinen laulu ja lyriikat toimivat hienosti. Myös soitto on varsin mallikasta. Biisien loppujen rakenteisiin voisi kuitenkin hieman kiinnittää huomiota.

6/10

Kappalelista:
1. Bensaan Hukutettu
2. Kolmiomaailma
3. Korroosio
4. Raajaton
5. Ylitsepääsemätön

https://www.facebook.com/RuojaOfficial

Kirjoittanut: Tuukka Franck

Kommentoi julkaisua