Ruoska, Lappeenranta

Ruoska läpsyi Lappeenrannan yössä

Kirjoittanut Harri Kuulas - 29.2.2020

 

Ruoska, Lappeenranta

Ruoska, tuo Juvan lahja industrial metalille, ilmoitti jo hyvissä ajoin viime vuoden puolella, että keikkailu saa jatkoa. Kiertue sai alkuvuonna myös arvoisensa nimen, Kevät tulla saa 2020.

Minulle olikin heti selvää, että oli lähdettävä jonnekin päin Suomea, mikäli haluaisin jälleen nähdä Ruoskan musisointia livenä. Omaan kalenteriini valikoitui Lappeenrannan keikka 28. päivä helmikuuta. Mikä olisikaan parempi tapa viettää suomalaisen kulttuurin päivää, kuin nauttia kotimaisesta korkeakulttuurista metallimusiikin parissa.

Keikkapaikkana toimi Ravintola Totem, joka on hyvin intiimi ja tunnelmallinen kuppila Lappeenrannan keskustassa. Väkeä oli saapunut paikalle mukavasti jo hyvissä ajoin ennen keikkaa, ja bändin kovimmat fanit olivat ottaneet lavan edustan haltuun ja olivat valmiit illan tansseihin. Bändi saapui Totemin lavalle puoliltaöin, ja keikka käynnistettiin ”Rabies”-albumin avausraidalla ”Saarnaaja”. Erittäin vahva aloitus!

Suomen oma Till Lindemann eli Ruoskan solisti Patrik Mennander huudatti yleisöä ja selvästi nautti olostaan lavalla. Ruoskan fanit eivät myöskään säästyneet täysin kuivina koko keikkaa, sillä Mennander, tyylilleen uskollisena, ruiskutti useammankin vesipullon sisällön yleisöä kohti. Myös yhtyeen basisti, Mika Kamppi, otti kontaktia yleisöön käydessään useampaan otteeseen yleisön joukossa bassonsa kanssa.

Ruoska, Lappeenranta

Illan viimeisen kappaleen, ”Pirun kielen”,  jälkeen yhtye poistui lavalta. Yleisö vaati ehdottomasti lisää, ja pian lavalle saapuikin bändin kitaristi Anssi Auvinen kertomaan, että luvassa olisi vielä pari biisiä. Fanit saivat ansaitsemansa encoren, kun ilmoille kajahti ensimmäisenä ”Rumavirsi” ja onnistuneen illan päättävä ”Tuonen viemää”.

Patrik Mennander

Ruoska on ehdottoman kovassa keikkakunnossa. Hienoa, että bändin jäsenet tekivät pitkän hiljaisen kauden jälkeen päätöksen palata keikkalavoille. Mikäli haluat nähdä tämän kotimaisen version Rammsteinista, suuntaa jollekin seuraavista keikoista:

Settilista:

 1. Saarnaaja
 2. Kosketa
 3. Veriura
 4. Elon tiellä
 5. Käärmeenpesä
 6. Amortem
 7. Pure minua
 8. Darmstadt
 9. Alasin
 10. Mies yli laidan
 11. Järvet jäihin jää
 12. Sika
 13. Pakkomielle
 14. Lihaa vasten lihaa
 15. Pirun kieli
 16. Rumavirsi
 17. Tuonen viemää

Teksti ja kuvat: Harri Kuulas