Ruotsalainen melodeath elää ja voi hyvin! – arviossa The Halo Effectin debyyttialbumi ”Days of the Lost”

Kirjoittanut Jesse Kärkkäinen - 11.8.2022

“Days of the Lost” on epäilemättä albumi, jota monet melodisen kuolonmetallin ystävät ovat odottaneet vuosikausien ajan. Eikä ihme, sillä entisten In Flames -jäsenten yhteensulautumasta muodostunut The Halo Effect vaikutti tapaukselta, jolla on rahkeita nousta Göteborg-tyylisen melometallin suuruuksien joukkoon. Etukäteen julkaistut kappaleet nostattivat hypeä entisestään, eikä meininki hyydy täyspitkälläkään. Päinvastoin, “Days of the Lost” on vahva ja pirteästi eteenpäin rymistelevä metallikiekko.

Sinällään mitään maata mullistavaa The Halo Effect ei debyyttilevyllään tarjoa. Tätä tuskin kukaan odottikaan. Yhtyeen melodinen death metal on juuri sitä, mitä sen kuuluukin olla: se on täynnä tarttuvia ja muistettavia melodioita, raa’empaa asennetta sekä monipuolisia tunnelmia. Kymmenestä kappaleesta koostuva “Days of the Lost” leipoo nämä ainekset yhteen maistuvaksi kokonaisuudeksi luoden siinä ohessa useammankin huippubiisin. Puhtaimpia onnistumisia edustavat muun muassa varsin In Flames -henkisesti revittelevä nimikkobiisi, komeasti riffittelevä “A Truth Worth Lying For” sekä hienoja tunnelmia ja puhdasta laulua esittelevä “In Broken Trust”. Yhtyeen ammattitaito ja kokemus kuuluvat. Oltiinpa liikenteessä millä intensiteetillä tahansa, ovat sävellykset poikkeuksetta täynnä mielenkiintoisia koukkuja ja korvaa miellyttäviä irtokohtia. 

The Halo Effectin debyyttialbumista ei suurempaa valittamisen aihetta löydy. Vaikka muutama kappalekokonaisuus voisi olla ikimuistoisempikin, on kiekolle ladattu sellainen määrä melodisen kuolonmetallin täsmäiskuja, että albumin kuuntelee mielellään lävitse. Toivottavasti yhtye jatkaa taivaltaan vielä pitkään, sillä rehellistä ja hyvin toteutettua melodeathia ei ole koskaan liikaa. The Halo Effect osoittaa, että Göteborg-soundi elää ja voi!

Kappalelista:

  1. Shadowminds
  2. Days of the Lost
  3. The Needless End
  4. Conditional
  5. In Broken Trust
  6. Gateways
  7. A Truth Worth Lying For
  8. Feel What I Believe
  9. The Last of Our Kind
  10. The Most Alone