Ruotsalainen metallisuuruus Dark Tranquillity Suomeen toukokuussa!

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 15.9.2021

Ruotsalainen metallisuuruus Dark Tranquillity saapuu konsertoimaan Suomeen toukokuussa. Yhtye nähdään 22. toukokuuta Helsingissä, Vanhassa Ylioppilastalossa sekä 23. toukokuuta, Jyväskylän Lutakossa ja 24.5. Oulun Club Teatriassa. Konserttien liput tulevan myyntiin 17.9. klo 12.00. Konserteissa esiintyy myös muita yhtyeitä, jotka julkaistaan myöhemmin.

Göteborgissa 1989 perustettu Dark Tranquillity on tullut tunnetuksi melodisesta death metallistaan ja vahvasta lavaesiintymisestään. Yhtyeen uusin albumi, vuoden 2020 lopulla ilmestynyt ”Moment”, sai huikeat arvostelut suomalaismedioissa mm. Soundin ja Kaaoszinen antaessa sille täydet pisteet.

Dark Tranquillityn perustivat sen nykyinen laulaja Mikael Stanne ja kitaristi Niklas Sundin. Kaksikosta on nykyisin mukana vielä Stanne. Yhtye on julkaissut toistaiseksi kaikkiaan 12 pitkäsoittoa, joista ensimmäisen ”Skydancer” vuonna 1993. Yhtyeen laulaja Mikael Stanne kertoo tulevista Suomen-keikoista seuraavaa:

”Odotan innolla tulevaa kiertuettamme, jonka aikana pääsemme esiintymään kaikkiaan 23 maassa ympäri Euroopan. Vihdoinkin taas kaikkien rajoitusten jälkeen saamme soittaa elävän yleisön edessä.”

Dark Tranquillity on nähty Suomessa useasti niin festivaaleilla kuin muilla keikoilla. Toukokuussa sen musiikin ihailijoita hemmotellaan taas, nyt kaikkiaan kolmen konsertin verran. Luvassa on takuuvarmaa metallia huippukokoonpanon tarjoamana.

Dark Tranquillity: https://www.darktranquillity.com/

Konsertin järjestäjä: All Things Live Finland