Ruotsalaisen October Tiden Suomen-kiertue siirtyy marraskuulle

Ruotsalaisen death- / doompartion October Tiden oli tarkoitus saapua maaliskuussa Suomeen kolme kaupunkia kattavalle minikiertueelle, joka peruuntui koronaviruksen takia. Kiertueelle on nyt kuitenkin löydetty korvaavat päivät pienin muutoksin. Alun perin kiertueelle mukaan kaavailtu Hanging Garden joutuu valitettavasti jättäytymään pois korvaavilta päiviltä. Entisen Katatonia-kitaristin Fredrik Norrmanin johtaman October Tiden kiertuekumppaneina toimivat kotimaiset ja .

Tarkemmat tiedot lippujen hinnoista ja aikatauluista löytyvät tapahtumapaikkojen sivuilta ja Facebook-tapahtumista. Kiertuepaikat ovat seuraavat:

12.11. Olympia, Tampere (+ Red Moon Architect ja Kaunis Kuolematon)

https://www.facebook.com/events/213222733085495/

13.11. Freetime, Jyväskylä (+ Kaunis Kuolematon)

https://www.facebook.com/events/2649821555274694/

14.11. Kuudes linja, Helsinki (+ Kaunis Kuolematon ja Red Moon Architect)

https://www.facebook.com/events/444800459731476/

Fredrik Norrman ja Katatonian laulaja Jonas Renkse perustivat October Tiden 1990-luvun puolivälilssä Katatonian ollessa väliaikaisesti hajonnut. Bändi ehti julkaista kaksi albumia ennen jäämistään 10 vuodeksi telakalle. Vuonna 2009 Fredrik Norrman erosi Katatoniasta ja kokosi October Tiden uudelleen ilman Renkseä. Tänä vuonna julkaistu ”In Splendor Below” on yhtyeen neljäs paluun jälkeinen albumi. Melankolisen metallin ystäville Suomen marraskuu luo otolliset puitteet October Tiden luihin ja ytimiin pureutuvalle musiikille. October Tiden kohdalla on turha sanoa, ettei bändin hyinen ulosaanti jätä ketään kylmäksi. Taatusti jättää ja juuri oikealla tavalla!

Kiertueen kaikilla kolmella keikalla mukana kulkeva Kaunis Kuolematon on suomalaisen melankolian ruumiillistuma. Tämä Haminasta kotoisin oleva yhtye yhdistää kauniin melankolian raskaaseen tunnelmaan todella tunnistettavalla soundillaan. Yhtye on viime aikoina viettänyt aikaansa studiossa, joten keikoilla on suuri mahdollisuus uuden materiaalin kuulemiseksi.

Ikoniset iltamat viimeistelee Red Moon Architect, joka on Kouvolasta lähtöisin oleva melodista doom metalia soittava yhtye. Yhtyeen vahvuus on sen erittäin tunnelmallisessa ja monipuolisessa musiikissa, jossa sukelletaan todella synkkiin, syviin ja raskaisiin hidastempoisiin vesiin, joista noustaan täynnä toivoa oleviin melodioihin. Bändin monipuolista ulosantia vahvistavat vokalistien Villen ja Annin matalan murinalaulun ja kauniin puhtaan naislaulun yhdistelmä.

 

Kommentoi julkaisua